Mesajul Irinei Fodor împotriva hărțuirii stradale. ”Pipăielile, cuvintele, gesturile obscene și fluierăturile nu au ce căuta într-o societate educată”

02.11.2022, 12:05
Mesajul Irinei Fodor împotriva hărțuirii stradale. ”Pipăielile, cuvintele, gesturile obscene și fluierăturile nu au ce căuta într-o societate educată”
Mesajul Irinei Fodor împotriva hărțuirii stradale

Vedeta de televiziune Irina Fodor a transmis un mesaj categoric în ceea ce privește hărțuirea stradală. Aceasta a povestit și cum s-a confruntat ea cu această problemă. ”Pipăielile, cuvintele, gesturile obscene și fluierăturile nu au ce căuta într-o societate educată”, a scris Irina Fodor pe contul său de pe o rețea de socializare.

Itina Fodor și partenerul său de viață, Răzvan Fodor, au participat la un eveniment legat de problema hărțuirii stradale.

În mediul online, prezentatoarea TV a transmis un mesaj în care a povestit și cum s-a confruntat ea cu această problemă în momentul în care a venit în București, la facultate.

Mesajul Irinei Fodor împotriva hărțuirii stradale. ”Nici nu aveam uneltele necesare ca să reacționez, indiferent dacă eram în postura de victimă sau martoră a unei hărțuiri”

”Când am venit la facultate la București, cineva m-a avertizat să am grijă când merg cu tramvaiul, că sunt tot felul de dubioși și dacă “se iau de tine” , nu sare nimeni să te ajute. Ba mai mult, că dacă țipi tu ca să ceri ajutor, te taie cu lama pe față.  Fie că era mit urban sau nu, mi-am făcut promisiunea de a evita pe cât posibil tramvaiele, urmată, în scurt timp, de altele, în funcție de situațiile pe care le întâlneam pe străzi: să nu merg niciodată singură noaptea, să nu mă îmbrac prea mulat, scurt, transparent, să nu mă uit dacă aud fluierături, pss-ituri și alte sunete colorate, să ocolesc zonele cu șantiere…șamd. Cumva, îmi impuneam eu limite pentru cei care habar nu aveau ce-s acelea. Și realitatea este că nici nu aveam uneltele necesare ca să reacționez, indiferent dacă eram în postura de victimă sau martoră a unei hărțuiri, așa că preferam să evit anumite contexte”, a scris Irina Fodor în mediul online.

”Cred că era de mult timpul pentru educație și în sensul acesta, atât pentru a sancționa un comportament nepotrivit, cât și pentru a învăța victimele ori martorii să reacționeze și în ce fel. Cei de la L’Oreal au făcut un studiu care a scos la iveală o statistică amețitoare: 80% dintre femei au fost hărțuite în public, 76% dintre oameni au fost martori la hărțuire în public, 86% dintre martori spun că nu se simt pregătiți să intervină. În urma acestor date, s-a luat hotărârea ca, prin pași mici dar siguri, să se facă o schimbare, în primul rând prin a comunica mai mult despre fenomenul hărțuirii stradale. Astăzi am fost la un eveniment de unde am aflat mai multe informații interesante, dar și despre existența unui training gratuit, pe care îl găsiți pe www.standup-romania.com Veți găsi acolo câteva idei despre cum poți reacționa, fie că ești în poziția de victimă a unei hărțuiri stradale, fie că ești martor la un eveniment de hărțuire.  Și, ca să nu ne înțelegem greșit, complimentele făcute cu bun simț sunt doar complimente și sunt primite ca atare. Pipăielile, cuvintele, gesturile obscene și fluierăturile nu au ce căuta într-o societate educată”, a adăugat vedeta.

Irina Fodor a prezentat mai multe emisiuni TV

Anul trecut, Irina Fodor a fost cea care a preluat coordonarea celor 9 perechi de vedete plecate în aventura vieții lor la ”Asia Express”. Până acum, emisiunea a fost prezentată de Gina Pistol. Finala celui de-al patrulea sezon ”Asia Express” a avut loc în data de 28 noiembrie 2021. În finală au luptat echipele formate din Elwira și Mihai Petre și Emi și Cuza. După o cursă extrem de dură, finala ”Asia Express – Drumul Împăraților” a fost câștigată din echipa formată din Elwira și Mihai Petre. Aceștia au intrat în posesia marelui premiu, în valoare de 30.000 de euro. Irina Fodor prezintă și cel de-al cincilea sezon al show-ului care acum se numește ”America Express”.

Irina Fodor este și cea care a înlocuit-o pe Gina Pistol la emisiunea ”Chefi la cuțite”, în sezonul nouă, după ce blonda a rămas însărcinată.Gina Pistol a devenit mămică pentru prima oară în luna martie a acestui an. Iubitul ei, Smiley, a fost cel care a dat vestea venirii pe lume a fetiței lor, care a primit numele Josephine Ana. Gina Pistol și Smiley și-au botezat fetița în data de 20 iunie 2021.

De asemenea, Irina Fodor a prezentat show-ul culinar ”Chefi fără limite”, care a avut loc în Grecia. Ulterior, Irina Fodor a fost co-prezentatoarea emisiunii ”Dancing on ice – vis în doi”, alături de Ștefan Bănică Junior.

Cel de-al 10-lea sezon al show-ului culinar ”Chefi la cuțite”, difuzat în prezent de Antena 1, le are ca prezentatoare atât pe Irina Fodo, cât și pe Gina Pistol.

Răzvan Fodor este căsătorit de ani de zile cu Irina. Cei doi au împreună o fetiță care se numește Diana. Răzvan Fodor și Irina au o relație de 14 ani, iar de 11 ani sunt căsătoriți

citește și...