Putin înrolează huligani furioși din fotbal pentru a lupta în războiul său de măcinat carne în Ucraina

30.12.2022, 15:33

Vladimir Putin pierde trupe într-un ritm înarmant, așa că acum a decis să apeleze la huligani de fotbal notorii pentru a-l ajuta să încerce să câștige războiul eșuat din Ucraina. Unitatea de huligani – cunoscută sub numele de Espanola și care face parte din batalionul Vostok – se numără printre cei care luptă împotriva ucrainenilor, la fel ca și cunoscuții Măcelari din Orel. Mascota lor principală este un pui de leu pe care l-au “găsit” în timpul luptelor din Mariupol, dar au și un câine adoptat.

Huliganii din fotbalul rusesc sunt renumiți pentru violență – iar președintele Vladimir Putin a decis să profite de acest lucru, formând o armată de huligani care să se alăture invaziei din Ucraina.

Numit Primul Batalion de huligani de fotbal, grupul cuprinde tipi furioși (și câte o femeie) care obișnuiau să se lupte în interiorul terenurilor de fotbal pentru a apăra onoarea unor cluburi de top precum CSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg și Spartak Moscova – toate acestea având acum interdicție de a participa în competițiile europene, transmite dailystar.co.uk.

Rusia a promis că își va alunga celebrii huligani

Dar bandele, care obișnuiau să se sfâșie între ele, și-au unit forțele pentru a lupta ca forță paramilitară în Donețk – pe care Ucraina speră să o recucerească cât mai curând.

În ciuda faptului că au trecut doar patru ani de când Rusia a promis că își va alunga celebrii huligani, în timp ce Putin a găzduit finala Cupei Mondiale FIFA 2018, acesta a numit un lider al grupului în persoana comandantului Stanislav Orlov, în vârstă de 41 de ani, care s-a alăturat separatiștilor în 2014, când era șeful companiei de recunoaștere Skull & Bones.

“Disputele între fanii diferitelor cluburi sunt interzise”

Unitatea de huligani – cunoscută sub numele de Espanola și care face parte din batalionul Vostok – se numără printre cei care luptă împotriva ucrainenilor, la fel ca și cunoscuții Măcelari din Orel.

Mascota lor principală este un pui de leu pe care l-au “găsit” în timpul luptelor din Mariupol, dar au și un câine adoptat.

“Disputele între fanii diferitelor cluburi sunt interzise”, a declarat Orlov pentru presa rusă AIF. “Toate acestea trebuie lăsate undeva acolo, departe, la fel ca alcoolul”.

Huliganii au pierdut un luptător în război, dar nu a existat niciun exod, a spus el.

Suporterul lui CSKA Moscova, Maxim Shmanin, în vârstă de 44 de ani, a primit o înmormântare de erou la înmormântarea sa de luna trecută – după cum a relatat Daily Star.

El a explicat: “Motivația de a rămâne și de a lupta nu a făcut decât să se intensifice. Tovarășul nostru a murit aici, iar acum acesta este locul nostru. Partea de luptă a detașamentului este formată din oameni care au experiență militară sau care au servit în armată. După un scurt curs de pregătire, ei luptă direct în zona operațiunii speciale. Fanii ruși formează mici grupuri de infanterie de recunoaștere și de asalt sau îi trimit la lucrări de geniu și de geniu. Pe baza detașamentului Vostok, nou-veniții se antrenează să tragă cu arme automate și de calibru mare, se antrenează în munca de geniu, efectuează zboruri de recunoaștere și zboruri cu drone de luptă și perfecționează pregătirea tactică de dimineața până seara.”

El susține că are “sute” de persoane care doresc să se alăture și o mare operațiune în “spate” care asigură aprovizionarea luptătorilor.

Grupul antrenează, de asemenea, lunetiști, precum și modul de utilizare a dronelor și a apărării aeriene.

Reporterul televiziunii de stat de pe primul canal rusesc, Maryana Naumova – o celebră halterofilă – i-a vizitat recent și a spus că toți sunt “foarte activi, motivați, atletici”.

Unul dintre ei i-a spus: “Am convenit să nu facem valuri în interiorul Rusiei și am transferat tot huliganismul în prima linie. Poți arunca în aer un tanc în interesul Rusiei – dacă ești loial clubului tău, vei fi loial țării tale. Nu este înfricoșător să mori pentru ideea ta, este înfricoșător să trăiești o viață inutilă. Și dacă se întâmplă acest lucru, atunci să mori cu o armă în mâini este o recompensă.”

citește și...