“Sunt un inginer aerospațial care a câștigat Miss Anglia”. Povestea femeii care va reprezenta Marea Britanie la Miss World

31.10.2022, 13:04

Jessica Gagen, în vârstă de 27 de ani, din Lancashire, Marea Britanie, a învins alte 30 de femei și a câștigat prestigiosul titlu de Miss Anglia. Ea studiază, de asemenea, un master în inginerie aerospațială.

O frumusețe roșcată i-a sfidat pe contestatari, ajungând să fie încoronată Miss Anglia.

Jessica Gagen, în vârstă de 27 de ani, din Lancashire, Marea Britanie, a învins alte 30 de concurente uimitoare pentru a câștiga prestigiosul titlu de Miss Anglia și pentru a merge în finala Miss World.

“Sunt un inginer aerospațial care a câștigat Miss Anglia”

Ea studiază un masterat în inginerie aerospațială și visează să devină într-o zi astronaut.

Studenta este, de asemenea, pasionată de prezentarea oportunităților în carierele STEM pentru tinerele fete.

Jessica va reprezenta Anglia la Miss World

Deși frumoasa roșcată a muncit din greu pentru a ajunge unde este, ea spune că unii oameni îi judecă pe cei care participă la concursuri pe nedrept.

“Cu siguranță cred că mulți oameni încă au o viziune arhaică asupra industriei și sunt șocați să afle că eu și celelalte fete din concurs avem cu toții altceva în spate”, a declarat ea pentru Daily Star.

“Acum sunt în anul de master în inginerie aerospațială și este foarte diferit de lumea Miss Anglia”.

Treizeci de femei din întreaga țară au participat anul acesta la evenimentul Miss Anglia din Birmingham, care a durat două zile, trecând prin mai multe probe și culminând cu încoronarea Jessicăi.

Concurentele au strâns peste 32.000 de lire sterline folosind platforma caritabilă Beauty with a Purpose.

La rândul ei, Jessica a strâns peste 6.000 de lire sterline pentru organizații caritabile locale, alergând 5 km în costum de gală în fiecare zi, timp de 96 de zile.

Jessica va reprezenta Anglia la cea de-a 71-a ediție a concursului Miss World, în primăvara anului 2023.

“Sunt extaziată [de victorie] pentru că îmi oferă o platformă prin care pot prezenta oportunitățile din domeniul ingineriei pentru fetele tinere, ceea ce încerc să fac de foarte mult timp”, a declarat ea.

“Iar acum, că am obținut platforma, pot ajunge la și mai multe fete, iar aceasta este principala mea ambiție față de ea, așa că sunt foarte fericită pentru asta.”

Jessica a încercat să nu se concentreze prea mult pe faptul că ea credea că va câștiga sau nu, concentrându-se în schimb pe a face cea mai bună treabă pe care o putea face.

A fost uimită de cât de incredibile au fost celelalte femei din competiție.

“Fiecare fată care face parte din concurs are propria poveste unică și inspirată și fiecare fată este frumoasă în felul ei”, a spus ea.

“Nu mai este vorba despre frumusețe, ci despre găsirea unui model de urmat, ar putea fi cu adevărat oricine, așa că sunt foarte mulțumită că m-au ales pe mine anul acesta.”

“Este foarte bine pentru comunitatea inginerilor să aibă o femeie inginer în lumina reflectoarelor, va atrage mai multe fete spre această profesie, ceea ce este fantastic și le va arăta multor tinere fete că nu trebuie să se conformeze stereotipurilor sau să se încadreze într-o cutie.

Ea a adăugat: “Poți să faci o diplomă de inginer și să fii și Miss Anglia”.

Jessica a fost batjocorită la școală, la 12 și 13 ani, din cauza părului ei roșcat. Tânăra în vârstă de 27 de ani încearcă să evite să le numească bullying.

“Oamenii spuneau: “Oh, e doar o glumă”, “Glumesc doar”, dar eram destul de singură la începutul școlii, așa că cuvintele s-au adunat și nu eram deloc încrezătoare. Motivul pentru care am scos acest lucru la lumină este pentru că știu că mulți copii trec prin ceva similar”.

Jessica adoră faptul că povestea ei îi ajută pe alții. Ea spune că a primit sute de mesaje de la mame și tați care i-au mulțumit pentru că a vorbit despre ceea ce a trăit, așa cum o fac și mulți dintre copiii lor.

De asemenea, au fost persoane care au spus că povestea ei i-a făcut să își dea seama că înainte au mers prea departe cu glumele.

“Povestea mea este că un capitol rău nu durează până la sfârșitul cărții, așa că continuați să citiți”, a spus ea.

“Mulți copii au impresia că, dacă trec prin asta acum, vor trece prin asta toată viața lor școlară și nu este așa. Eram conștientă că mulți copii nu erau răutăcioși, ci spuneau doar lucruri pentru a stârni râsul prietenilor lor, pentru că există o ierarhie socială, eram foarte conștientă de acest lucru.

De multe ori, oamenii foloseau cuvântul roșcat ca o insultă înaintea unui adjectiv. Obișnuiam să mă supăr, dar încercam să ascund acest lucru, așa că vreau să scot asta la lumină și sper să împuternicesc orice copil care ar putea simți același lucru.”

citește și...