Finalista Miss Anglia devine prima concurentă fără machiaj din istoria concursului. “Nu m-am simțit niciodată confortabil în propria piele”

26.08.2022, 16:35

Există o presupunere conform căreia concurentele la concursurile de frumusețe trebuie să poarte o față plină de machiaj pentru a concura. Și, în timp ce acest lucru este încă norma, o femeie își îmbrățișează aspectul natural și are un mare succes. Melisa Raouf, o studentă la politică în vârstă de 20 de ani din Londra, este finalistă la Miss Anglia și prima persoană care a concurat fără machiaj în istoria de 94 de ani a concursului.

Raouf, în vârstă de 20 de ani, a urcat pe podium fără niciun fel de produse cosmetice și crede că le va inspira pe femei să se simtă confortabil cu pielea lor reală.

Este pentru prima dată când una dintre concurente apare fără niciun fel de machiaj, transite dailymail.co.uk.

Finalista Miss Anglia concurează fără machiaj

Raouf a fost șocată de faptul că a ajuns în finală, iar acest lucru a inspirat-o să vorbească despre narațiunea “toxică” cu privire la machiaj și filtrele social media care modifică chipul.

“Înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece simt că multe fete de diferite vârste poartă machiaj pentru că se simt presate să facă acest lucru”, împărtășește Raouf. “Când am început să port machiaj la o vârstă fragedă, nu m-am simțit niciodată confortabil în propria piele. Nu am simțit niciodată că îndeplinesc standardele de frumusețe”.

 “Nu m-am simțit niciodată confortabil în propria piele”

Melisa a dezvăluit, de asemenea, că “nu s-a simțit niciodată confortabil” în propria piele după ce a început să se machieze în tinerețe. “Înseamnă foarte mult pentru mine, deoarece simt că multe fete de diferite vârste poartă machiaj pentru că se simt presate să facă acest lucru”, a spus ea, potrivit Mirror.

Ea consideră că, dacă cineva este fericit în propria piele, oamenii nu ar trebui să fie obligați să ne acoperim fața cu machiaj. “Defectele noastre ne fac să fim cine suntem și asta este ceea ce face ca fiecare individ să fie unic. Cred că oamenii ar trebui să își iubească și să își îmbrățișeze defectele și imperfecțiunile, deoarece știm că adevărata frumusețe se află în simplitate.”

Subliniind că nu a simțit niciodată că îndeplinește standardele de frumusețe, locuitoarea din sudul Londrei a precizat că a acceptat recent că este frumoasă în propria piele. “De aceea am decis să concurez fără machiaj”.

Raouf va concura acum alături de alte 40 de femei pentru șansa de a fi încoronată Miss Anglia și intenționează să nu se machieze nici acolo.

citește și...