Scade numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România. 214 infectări în ultimele 24 de ore

23.06.2020, 13:53
Scade numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România. 214 infectări în ultimele 24 de ore
Scade numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România. 214 infectări în ultimele 24 de ore

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus pe teritoriul țării noastre este în scădere. Marți, 23 iunie 2020, au fost raportate 214 cazuri noi de infectare cu COVID-19.

Alte 214 noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.505.

Bilanțul deceselor a ajuns la 1.539, notează Hotnews.

200 de pacienți la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 639.322 de teste pentru coronavirus.

Ce se întâmplă cu pacienții asimptomatici sau cei cu simptome ușoare de coronavirus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că persoanele infectate cu coronavirus, dar care sunt asimptomatice sau doar ușor simptomatice, vor sta internate în spital doar zece zile, fiind trimise apoi în izolare la domiciliu, sub supravegherea doctorului de familie.

Nelu Tătaru a declarat că va semna marţi un ordin de ministru prin care pacienţii COVID-19 asimptomatici vor fi izolaţi acasă, după 10 zile de spitalizare.

„La propunerea Grupului Tehnic din cadrul Ministerului Sănătăţii care se ocupă de evaluări, marţi voi semna un ordin de ministru prin care pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă.

Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie. Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a afirmat ministrul Sănătății.

citește și...