Numărul cazurilor de coronavirus în România a scăzut sub 300 după cinci zile

22.06.2020, 13:32
Numărul cazurilor de coronavirus în România a scăzut sub 300 după cinci zile
Numărul cazurilor de coronavirus în România a scăzut sub 300 după cinci zile

Luni, 22 iunie 2020, au fost raportate 246 de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării noastre, după cinci zile în care numărul îmbolnăvirilor a fost de peste 300.

Alte 246 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 24.291. Potrivit datelor raportate luni de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor din cauza COVID-19 a ajuns la 1.523, potrivit Hotnews.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 195 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.258 de persoane. Alte 71.895 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Bilanțul vindecărilor a ajuns la 17.031. Până acum, pe teritoriul țării noastre au fost efectuate 630.374 de teste pentru coronavirus.

 

Ce spune Nelu Tătaru despre creșterea numărului de îmbolnăviri

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre creșterea numărului zilnic de infectări cu coronavirus în țara noastră.

”Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă”, a spus el.

Ministrul Sănătății a completat:

”Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate.

Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități. Fiecare din aceste norme trebuie respectate”.

citește și...