Rusia refuză să cheme femeile pe front, în timp ce bărbații fug de recrutarea în armată. “Nu există astfel de planuri”

02.10.2022, 17:21

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că “nu există astfel de planuri” de a chema femeile la război, însă au existat rapoarte potrivit cărora pensionari, bărbați cu dizabilități și persoane fără pregătire militară au primit înștiințări de recrutare. “Nu. Și nu există astfel de planuri pentru viitor. Nu avem de gând să chemăm femei”.

Ministrul rus al Apărării a declarat că femeile nu vor fi chemate în cadrul mobilizării parțiale a Rusiei.

Vorbind cu reporterii sâmbătă, ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat că “nu există astfel de planuri”, tranmsite dailystar.co.uk.

Pensionari ruși, bărbați cu dizabilități și persoane fără pregătire militară, chemați pentru a servi în forțele armate ale Rusiei

La o întrebare, el a răspuns: “Nu. Și nu există astfel de planuri pentru viitor. Nu avem de gând să chemăm femei”.

Între timp, se pare că pensionari ruși, bărbați cu dizabilități și persoane fără pregătire militară sau chiar fără experiență de luptă primesc notificări de recrutare pentru a servi în forțele armate ale Rusiei în războiul din Ucraina.

Ucraina a preluat controlul asupra a peste 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu

Săptămâna trecută, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat o mobilizare parțială, ca prim pas într-o mișcare care ar urma să vadă din ce în ce mai mulți bărbați punându-și corpul în pericol în Ucraina.

El a declarat că măsura este necesară pentru a proteja poporul rus de ceea ce a numit “întreaga mașinărie de război a Occidentului colectiv” din Ucraina.

Deja mii de bărbați ruși au fost recrutați în forțele armate pentru a lupta în Ucraina, însă unii au încercat să scape, iar alții au îndrăznit chiar să protesteze.

Pe tot parcursul războiului, au existat rapoarte despre o campanie în Rusia pentru a înrola mai mulți bărbați care să lupte, inclusiv anunțuri pe site-urile de căutare a locurilor de muncă care promiteau bani rapid.

Mișcarea lui Putin a venit după ce Ucraina a preluat controlul asupra a peste 6.000 de kilometri pătrați de teritoriu care fusese sub controlul Rusiei.

Într-un discurs ținut vineri, Putin a revendicat anexarea a patru regiuni din Ucraina.

El a declarat că locuitorii din Luhansk, Donețk, Kherson și Zaporizhzhia devin cetățeni ruși “pentru totdeauna”, înainte de a se îndrepta spre “provocarea” valorilor susținute în SUA și în țările aliate.

Într-un discurs bizar, el a acuzat Occidentul de “satanism” și de predarea “deviației sexuale” copiilor care și-au schimbat sexul.

Liderul rus a adăugat că este pregătit să continue o bătălie pentru o “mai mare Rusie istorică ” folosind orice instrumente pe care le are la dispoziție.

citește și...