Armata lui Putin recurge la recrutarea de persoane fără adăpost în încercarea disperată de a crește numărul de trupe. Câți bani oferă recrutorii din armata rusă

03.09.2022, 13:13

Cea mai veche organizație de caritate pentru persoanele fără adăpost din Rusia susține că oficialii militari au vizat adăposturile pentru persoane fără adăpost din Sankt Petersburg, încercând să împartă pliante despre serviciul militar în Ucraina. Acestea promiteau o plată unică de 300.000 de ruble (4.324 de lire sterline) împreună cu un salariu mediu lunar de 200.000 de ruble (2.882 de lire sterline). Salariul mediu în Rusia este de aproximativ 62.457 de ruble sau 900 de lire sterline.

Armata rusă a suferit pierderi grele în timpul invaziei sale nefericite din Ucraina. Armata ucraineană susține că aproximativ 49.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului, la 24 februarie. Oficialii Pentagonului afirmă că între 70.000 și 80.000 de ruși au fost uciși sau răniți.

Kremlinul se străduiește să furnizeze armatei sale mai mult sânge proaspăt pentru a ajuta la acoperirea pierderilor uriașe, potrivit The Sun.

 

Vladimir Putin recrutează oameni ai străzii pentru armata rusă

Recrutorii din armata rusă vizează oamenii fără adăpost, în timp ce invazia lui Vladimir Putin în Ucraina intră în cea de-a șaptea lună, potrivit unor rapoarte înfiorătoare.

Eforturile de mobilizare ale lui Putin l-au văzut până acum crescând vârsta minimă pentru recruți și apelând la populația penitenciară a Rusiei.

Plată unică de 4.324 de lire sterline

Acum, în timp ce o contraofensivă ucraineană uriașă este în curs de desfășurare, cea mai veche organizație caritabilă pentru persoanele fără adăpost din Rusia susține că oficialii militari au vizat adăposturile pentru persoanele fără adăpost din districtul Frunzensky din Sankt Petersburg.

O sursă anonimă de la organizația caritabilă Nochlezhka a declarat pentru serviciul de știri Rotunda: “[Un recrutor] s-a oferit să împartă pliante în care explica faptul că bărbații urmau să fie chemați să servească în cadrul unor contracte. Ofițerul de serviciu [de la adăpost] nu a permis ca pliantele să fie distribuite.”

Acestea promiteau o plată unică de 300.000 de ruble (4.324 de lire sterline) împreună cu un salariu mediu lunar de 200.000 de ruble (2.882 de lire sterline).

Salariul mediu în Rusia este de aproximativ 62.457 de ruble sau 900 de lire sterline, potrivit site-ului take-profit.org

În plus, autoritățile au promis, de asemenea, alte plăți și concesii nespecificate.

Vorbind pentru canalul de știri Bumaga, purtătoarea de cuvânt a organizației caritabile, Tatiana Bazhenova, a insistat că Nochlezhka nu îi va ajuta pe recrutorii lui Putin să își refacă rândurile cu oameni din adăposturile sale. Am fost întotdeauna în afara religiei și a politicii, așa că nu putem ajuta în această chestiune”, a spus ea.

Rotunda a declarat pe Telegram că administratorii orașului Sankt Petersburg au confirmat si  au spus că un recrutor “folosind propria inițiativă” a încercat să recruteze din populația fără adăpost de acolo.

De asemenea, s-a raportat că Nochlezhka a fost contactată ulterior prin e-mail pentru a discuta despre schimbul de informații despre distribuirea de pliante ale armatei celor din adăposturile organizației caritabile.

Ministerul rus al Apărării a negat anterior că ar avea loc vreo “activitate de mobilizare”, în ciuda rapoartelor tot mai numeroase care susțin contrariul.

Vorbind pentru CNN la începutul acestei luni, activiști și prizonieri au afirmat că sute de lagărzi au fost abordate.

Un prizonier a spus: “Ei vor accepta criminali, dar nu violatori, pedofili, extremiști sau teroriști.

Săptămâna trecută, Putin a semnat un decret pentru a mări dimensiunea armatei sale de la 1,9 milioane la 2,04 milioane.

 

citește și...