Cum arată armata rusă, unde soldații sunt “torturați, violați și transformați în prostituate” de propriile trupe

23.09.2022, 19:58

Nu doar teama de a se confrunta cu trupele eroice ale Ucrainei îi determină pe ruși să fugă de chemările militare – ei se tem și de propria armată. Ceea ce îi așteaptă înainte ca ei să pună măcar o cizmă zdrențuită pe pământul ucrainean este un regim de teroare. “Mă intimidează, mă epuizează psihologic. Nu văd cum aș putea continua”.

De când președintele Vladimir Putin a anunțat o mobilizare parțială a populației, s-au înregistrat cozi la granițe și o grabă de a cumpăra bilete de avion pentru a ieși din țară.

Bărbații în vârstă care și-au făcut deja stagiul în armată pot fi chemați să se alăture invaziei neprovocate a Kremlinului asupra vecinului lor. Și alți tineri se tem că se pregătește o recrutare totală.

Tinerii ruși, obligați să lucreze ca prostituate

Încă de pe vremea Armatei Roșii, armata rusă a avut reputația de a fi o forță de intimidare mortală și de a organiza ceremonii de inițiere extrem de violente. Hazing-urile, numite “dedovshchina”, în forțele lor armate includ violuri, tortură și furt. Au existat chiar și rapoarte despre ofițeri prost plătiți care îi forțează pe tinerii recruți să lucreze ca prostituate.

Aceasta i-a determinat pe soldați să dezerteze, să se sinucidă sau chiar să se întoarcă împotriva torționarilor lor.

“Șansele de a supraviețui în armata rusă sunt destul de mici”

Generalul Sir Richard Shirreff, fost comandant suprem adjunct al forțelor aliate din Europa, a declarat pentru The Sun: “Motivul pentru care un număr mare de bărbați încearcă să plece din Rusia este pentru că sunt speriați de anunțul de recrutare generală. Este o armată brutală, fără niciun simț al onoarei sau al valorilor, iar șansele de a supraviețui oricărui război în armata rusă sunt destul de mici. Nu au făcut nimic pentru a rezolva problemele vechi de hărțuire care există încă de pe vremea armatei sovietice.”

Forțele armate ruse sunt un hibrid de voluntari și recruți.

Aproximativ 70% dintre militarii de un milion de oameni s-au înrolat, în timp ce restul au fost obligați să lupte.

Inițiere mortală

Adolescenții recrutați sunt cei care tind să fie luați la rost de veteranii înrăiți. Aceștia provin adesea din medii mai sărace, deoarece nu au avut bani pentru a scăpa de serviciul militar prin mită.

Avocații obișnuiau să facă reclamă la serviciul de a ajuta cetățenii să obțină o amânare până când Putin a eliminat această practică pentru a crește numărul de trupe.

În prezent, tuturor bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani li se cere să facă cel puțin un an de serviciu militar.

Poveștile de groază sunt suficiente pentru a-i determina să scape de temuta chemare.

Moscow Times a relatat în februarie 2020 cum soldatul Artyom Pakhotin s-a sinucis cu un AK-47 în timpul unei sesiuni de exerciții, după ce cuvântul “c**k” i-a fost tăiat pe frunte cu o lamă de ras.

În mesajele de text trimise mamei sale, el a spus: “Mă intimidează aici, mă epuizează psihologic. Nu văd cum aș putea continua”.

 

Slabe dotări

Soldații ruși recrutați capturați au povestit cum li s-a cerut să lupte în Ucraina fără a fi învățați vreodată cum să folosească mitralierele.

Alții au povestit că li s-au dat puști din epoca celui de-al Doilea Război Mondial, neavând provizii de apă sau alimente.

În aprilie, agenția de știri Reuters a declarat că 135 de recruți au refuzat să ia parte la asaltul asupra orașului ucrainean Mariupol.

Moralul scăzut

Se crede că aproximativ 25.000 de ruși au fost uciși în timpul conflictului de până acum, iar comandanții de la Kremlin au nevoie de înlocuitori pentru a respinge avansurile ucrainene.

Săptămâna aceasta s-a raportat că peste 28.000 de prizonieri, inclusiv, au fost eliberați din închisori pentru a lupta în Ucraina.

citește și...