Rusia va anexa oficial patru regiuni ucrainene după referendumul “fictiv” al lui Putin

29.09.2022, 14:02

Kremlinul a confirmat că Rusia va anexa în mod oficial patru părți ale Ucrainei, în urma unei serii de alegeri “false” în zonele ocupate ale țării, Putin urmând să țină un discurs. Politicieni occidentali, inclusiv ministrul britanic de externe James Cleverly, au respins rezultatele alegerilor, catalogându-le drept  “false”.

Kremlinul a confirmat că Rusia va anexa mâine în mod oficial patru părți din Ucraina. Anexarea a patru zone din Ucraina vine în urma unei serii de alegeri false în părțile ocupate ale țării.

Patru zone distincte din Ucraina au participat la alegerile simulate ale lui Vladimir Putin, iar rezultatele arată că cele patru regiuni au votat pentru aderarea la Rusia.

Rusia se pregătește să anexeze regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson

Alegerile instalate de Rusia au avut loc în regiunea Zaporizhia, unde 93% din buletinele de vot s-au dovedit a fi în favoarea unirii cu Rusia, în timp ce 87% din buletinele de vot din sudul Khersonului au fost, de asemenea, în favoarea unificării cu Rusia.

Luhansk și Donețk au fost, de asemenea, votate și s-a arătat că au adunat 98% și, respectiv, 99% din voturi în favoarea anexării la Rusia.

Referendumuri “false”

Politicieni occidentali, inclusiv ministrul britanic de externe James Cleverly, au respins rezultatele alegerilor, catalogându-le drept referendumuri “false”.

În Piața Roșie din Moscova au fost instalate ecrane video gigantice, cu panouri pe care scrie:  „Donețk, Luhansk, Zaporojie, Herson – Rusia!”, transmite The Guardian. De asemenea, au fost instalate scene și tribune pentru presupuse celebrări populare, care ar urma să aibă loc în acest weekend.

Leonid Pasechnik, liderul regiunii Luhansk: ”Dragă Vladimir Vladimirovici (Putin), mă adresez ție în numele oamenilor din regiunea Luhansk. Ținând cont de referendumul aprobat de locuitorii republicii, te rog să iei în considerație aderarea Republicii Populare Luhansk la Rusia, ca entitate teritorială a Federației Ruse”.

De asemenea, liderul rus va ține un discurs important vineri, după ceremonia de semnare, în interiorul Kremlinului, unde se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiți de Moscova.

Ministrul de externe al Finlandei a anunțat între timp că țara va închide granița pentru turiștii ruși începând de mâine.

Liderii internaționali au ridiculizat legitimitatea voturilor, dar există temeri cu privire la faptul că Putin ar putea afirma că Rusia se află sub atac direct dacă sau când forțele ucrainene vor lansa operațiuni militare în zonă.

Vestea vine în contextul în care Daily Star relatează că Putin ar fi pus capcane pentru a “captura” mii de oameni care speră să fugă de eforturile de mobilizare ale Rusiei.

Mii de ruși au fost văzuți încercând să părăsească țara după anunțul mobilizării Rusiei, în încercarea de a mări numărul de soldați care invadează Ucraina.

citește și...