Refugiata ucraineană, părăsită de iubitul britanic, se întoarce în țara sfâșiată de război. “Habar nu am ce îmi rezervă viitorul”

04.10.2022, 12:59

Sofiia Karkadym a rămas fără un ban și trăiește într-o locuință umilă după ce Tony Garnett a decis să o părăsească la doar patru luni după ce a abandonat-o pe mama celor doi copii ai săi pentru ea. “Mă întorc în Ucraina din cauza situației mele și a lui Tony. Am nevoie de sprijin din partea familiei mele. Nu i-am văzut de șase luni. Habar nu am ce îmi rezervă viitorul acum.”

O refugiată ucraineană se întoarce în țara devastată de război după ce a fost părăsită de iubitul ei britanic.

Sofiia Karkadym, în vârstă de 22 de ani, a plecat luni (3 octombrie) din Manchester cu un avion spre Polonia, plănuind să călătorească apoi cu autobuzul pentru a se reuni cu familia ei din Kiev, potrivit dailystar.co.uk.

“Habar nu am ce îmi rezervă viitorul”

Femeia a decis să fugă din Marea Britanie după ce a fost părăsită de agentul de securitate Tony Garnett, care o părăsise pe mama celor două fiice ale sale pentru a începe o relație cu Sofiia, după ce o primise în casa familiei ca refugiată.

Vorbind pentru The Sun, Sofiia a spus – “Mă întorc în Ucraina din cauza situației mele și a lui Tony aici. Am nevoie de sprijin din partea familiei mele. Nu i-am văzut de șase luni. Locuiam într-un cămin și nu aveam un plan pentru etapa următoare, așa că trebuie să mă întorc acasă. Am sentimente amestecate în legătură cu perioada petrecută în Anglia. Au fost multe lucruri bune, dar a devenit foarte greu pentru mine și nu mă așteptam la toate reacțiile publicului, ceea ce a fost dificil. Dar am rămas cu o impresie foarte bună despre oamenii de aici. Habar nu am ce îmi rezervă viitorul acum.”

Tony a condus-o pe Sofiia la aeroport

Tony, în vârstă de 29 de ani, a condus-o pe Sofiia la aeroport de la locuința sa din Bradford.

El i-a oferit Sofiiei o cameră în casa familiei sale, fiind frustrat de birocrația programului guvernamental de găzduire a refugiaților. După sosirea ei, nu a pierdut timpul și a flirtat cu ea. I-a vorbit în slovenă – o limbă asemănătoare cu ucraineana – pe care Lorna, partenera sa de 10 ani, nu o putea înțelege.

Cei doi au început apoi să se uite împreună la televizor până târziu în noapte, după ce Lorna, în vârstă de 28 de ani, s-a culcat. De asemenea, mergeau împreună la sala de sport și, când Sofiia a început să gătească mâncare pentru Tony, Lorna s-a săturat.

Lorna i-a cerut Sofiiei să plece, dar Tony s-a opus: “Dacă ea pleacă, plec și eu.”

Cei doi au mers apoi să stea la părinții lui Tony înainte de a-și închiria propria locuință.

Cu toate acestea, doar patru luni mai târziu, Tony a părăsit-o și pe Sofiia, care a declarat pentru The Sun că a tratat-o ca pe o sclavă domestică, în timp ce gătea și făcea curat după el.

De asemenea, ea a afirmat că el își cheltuia toți banii pe jocuri de noroc online, în timp ce din beneficiile ei de 500 de lire sterline pe lună plătea mâncarea și facturile.

Ulterior, Sofiia s-a mutat într-o locuință de urgență, unde se străduia să se descurce.

Dar, acum, pe drumul de întoarcere în țara sa natală, ea spune: “Nu-l voi lăsa să câștige. Femeile ucrainene sunt puternice. Vladimir Putin nu ne va distruge – Tony Garnett nu mă va distruge pe mine”.

citește și...