Petrică Mîțu Stoian, condus pe ultimul drum. Unde va fi înmormântat artistul

10.11.2021, 13:35

Petrică Mîțu Stoian este condus, miercuri, pe ultimul drum. Înmormântarea artistului are loc la Craiova. Sute de persoane și artiști au venit să își ia rămas bun de la regretatul artist.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie 2021, pe patul de spital. Fanii și rude l-au plâns pe artist, moartea lui fiind un șoc pentru ei.

 

Trupul neînsuflețit al artistului a fost îmbrăcat în costum popular și înfășurat cu steagul tricolor și depus la Ansamblul „Maria Tănase” .

Artistul, înmormântat la cimitirul Ungureni din Craiova.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al maestrului a fost depus până la ora 12:00 la Teatrul Național „Marin Sorescu”. Mii de oameni s-au adunat în fața Teatrului „Marin Sorescu” din Craiova, pentru a-și lua rămas bun de la regretatul cântăreț. Ulterior, el va fi dus la Biserică, iar mai apoi la cimitirul Ungureni din Craiova.

Printre persoanele prezente la înmormântare se numără Gheorghe Porumbel, managerul Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului, Doru Gusman, cel care i-a fost alături profesional în ultimii 16 ani de viață lui Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu. Artiștii de la Anamblului folcloric Maria Tănase” din Craiova i-au cântat pe ultimul drum celui care i-au fost mentor și prieten, de-a lungul timpului.

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Cimitirul Ungureni din Craiova, județul Dolj. Maestrul își pregătise locul de veci de unul singur, înainte să se stingă din viață.

Petrică Mîțu Stoian, înmormântat lângă soția impresarului său, Doru Gușman

Petrică Mîțu Stoian o să fie înmormântat lângă Maria Gușman, soția impresarului său, Doru Gușman. Aceasta s-a ocupat de imaginea artistului pentru foarte mult timp.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Sora și impresarul, audiați la IPJ Dolj

Miercuri, sora interpretului Petrică Mîțu Stoian, dar și impresarul acestuia, au fost chemați pentru audieri la IPJ Dolj.

Doru Gușman, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, a declarat că își dorește să plece de la ISP Dolj în jurul orei 11:00 pentru a participa la înmormântare.

„Chiar acum am vorbit cu dumnealui la telefon, era pe la Filiași și a zis că vine să mă preia un coleg de-al dumnealui, să-mi ia datele ca să câștigăm din timp. Știu că sora lui Petrică Mâțu Stoian, mai mult nu știu (n.r. vine la audieri).

Nu eu i-am spus să mă cheme. Nu se decalează programul înmormântării. Nu, pentru că mi-a promis că rezolvă repede. Dacă nu rezolvă, eu plec la 11:00, orice ar fi. Indiferent ce se va întâmpla.”, a declarat Doru Gușman, potrivit Realitatea.

citește și...