Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea lui Petrică Mâţu Stoian

09.11.2021, 11:16
Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea lui Petrică Mâţu Stoian
Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea lui Petrică Mâţu Stoian

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian. regretatul interpret de floclor a încetat din viață în data de 6 noiembrie, la vârsta de 61 de ani. Artistul va fi condus miercuri pe u8ltimul drum.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, are se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat. Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Acesta dorește să afle dacă medicii de la clinica privată i-au făcut artistului toate analizele necesare înainte de a fi supus terapiei hiperbare.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Solistul de muzică folclorică va fi înmormântat în costum popular. Ulterior, sicriul va fi dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian va fi condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea lui Petrică Mâţu Stoian. Cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a murit artistul

Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid. Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului artistului.

“Vă informăm că la data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracțiunea de ucidere din culpă (…). În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secției de terapie intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Reșița”, a anunțat luni Parchetul Judecătoriei Reșița, potrivit Hotnews.

citește și...