Sora lui Petrică Mâțu Stoian vrea să fie efectuată autopsia artistului

08.11.2021, 11:00
Sora lui Petrică Mâțu Stoian vrea să fie efectuată autopsia artistului
Sora lui Petrică Mâțu Stoian vrea să fie efectuată autopsia artistului

Sora regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a decis să fe efectuată autopsia acestuia. Inițial, femeia spusese că nu dorește acest lucru, însă acum s-a răzgândit și vrea să afle exact cauza morții fratelui său. Petrică Mâțu Stoian a încetat din viață la 61 de ani. Artistul va fi înmormântat miercuri la Craiova.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021. Trupul neînsuflețit al artistului va fi depus luni la Ansamblul „Maria Tănase” din Craiova, iar înmormântarea va avea loc miercuri.

Artistul a ajuns la spital în stare extrem de gravă. El a fost adus de la o clinică privată, unde făcea terapie hiperbară, un tratament post-COVID. Medicii i-au pus diagnosticul de șoc septic ireversibil și bronho-pneumonie. El s-a stins la scurt timp de la internarea în Spitalul de Urgență Reșița.

Sora lui Petrică Mâțu Stoian vrea să fie efectuată autopsia artistului. ”Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”

Deși inițial familia nu a cerut necropsia, procurorii s-au sesizat și vor să afle cu exactitate cauza morții artistului. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Acesta dorește să afle dacă medicii de la clinica privată i-au făcut artistului toate analizele necesare înainte de a fi supus terapiei hiperbare. Sora cântărețului a acceptat efectuarea autopsiei, după ce a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

„Da, facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo, de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian la postul de televiziune Antena3.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noeimbrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, are se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

“Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante. “Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir. Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Petrică Mâțu Stoian a fost căsătorit, dar nu a avut copii

În plan personal, Petrică Mâțu Stoian a fost căsătorit cu Carmen Mihaela timp de 16 ani, dar a divorțat în anul 2012. Problemele în căsnicie au început după ce solistul a părăsit Ansamblul „Doina Gorjului” şi s-a mutat la Craiova, ra soția sa a rămas la Târgu-Jiu. „Făcând naveta 200 de kilometri pe zi, ce luam pe mere, dădeam pe pere, nu merita. Aşa că am decis să îmi iau casă în Craiova. Din cauza depărtării relaţiile noastre s-au răcit, aşa că am decis să divorţăm. Nu ne-am certat, nu a existat niciun scandal. Ne-am despărţit ca nişte oameni civilizaţi”, spunea artistul, potrivit click.ro.

Petrică Mâțu Stoian nu a avut copii. „Eu le-am cam făcut pe toate. Dar dacă s-a întâmplat să n-am un urmaș, că asta este, nu sunt singurul. Sunt oameni mari, conducători de state care nu au urmași. Asta nu este un capăt de țară. Am destui nepoți care sunt aproape de mine. Cine e aproape de mine, mă iubește și mă respectă, are toată dragostea mea. Cine nu, la revedere!”, declara acesta în emisiunea “Folclorul sub lupă”.

citește și...