Constantin Enceanu, devastat de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Dacă s-ar reîntoarce la viața, i-aș da două perechi de palme deoarece am fost împotriva plecării lui la această clinică”

10.11.2021, 12:27
Constantin Enceanu, devastat de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Dacă s-ar reîntoarce la viața, i-aș da două perechi de palme deoarece am fost împotriva plecării lui la această clinică”
Constantin Enceanu, devastat de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Dacă s-ar reîntoarce la viața, i-aș da două perechi de palme deoarece am fost împotriva plecării lui la această clinică”

Constantin Enceanu, în vârsrtă de 57 de ani, a fost unul dintre cei mai buni priteni ai regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian. Artistul este profund marcat de dispariția coleglui său de breaslă. ”Dacă s-ar reîntoarce la viața, i-aș da două perechi de palme deoarece am fost împotriva plecării lui la această clinică”, a spus Constantin Enceanu.

Constantin Enceanu este profund marcat de dispariția colegulu și prietenului său Petrică Mâțu Stoian.

Artistul a făcut declarații despre Petrică Mâțu Stoian la o emisiune de televiziune

Constantin Enceanu, devastat de moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”O artipă mi s-a frânt”

„Este durere mare. Au trecut foarte mulți colegi să își ia rămas bun… Este foarte greu, durere mare aici. Dacă s-ar reîntoarce la viață, i-aș da două perechi de palme deoarece am fost împotriva plecării lui la această clinică. Poate așa se trezea la realitate și își dădea seama că nu tot ceea ce vezi este si adevărat”, a spus Constantin Enceanu, citat de spynews.ro.

”O aripă mi s-a frânt. Pe lângă faptul că era un bun prieten de-al meu, îmi era ca un frate. Asta nu o spun doar de dragul de a o spune, o spun relațiile noastre de prietenie ce erau. Lucrurile pe care noi le-am făcut împreună, atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere familial, am putut să fim ca o familie”, a adăugat el.

Constantin Enceanu, despre ultima filmare cu Petre Mâţu Stoian. ”După ce am terminat am început să glumim, cum făceam noi de fiecare dată”

Constantin Enceanu a povestit cum a fost la ultima filmare pe care a avut-o cu Mîţu Stoian, exact cu două zile înainte de a muri.

“Ultima dată ne-am văzut joi (4 noiembrie n.r.) la o filmare pentru Revelion şi, după ce am terminat filmarea am început să glumim, cum făceam noi de fiecare dată. Atunci, Petre mi-a spus că va pleca la clinica privată de la Reşiţa. Mi-a spus că simţea că are o respiraţie mai greoaie după ce a avut COVID. „Vreau să mă duc să-mi refac plămânii, mi s-a recomandat oxonoterapie şi vreau să mă tratez.” A spus că 15 zile nu va fi în Craiova. A plecat vineri dimineaţa şi vineri după-amiaza a început să se simtă rău, după primul tratament. Nu înţeleg ce s-a întâmplat, nu înţeleg. Petre era vaccinat, avea ambele doze, cu Pfizer făcute. S-a ferit mult, a evitat filmările, era responsabil. Unii realizatori s-au şi supărat pe el. Chiar s-a izolat împreună cu familia Guşman din dorinţa de a se proteja. Când a avut COVID a avut temperatură vreo 3-4 zile, dar nu o temperatură mare, zicea că a avut 37 cu 6, nu a fost ceva de speriat, a fost tratat ambulatoriu, apoi lucrurile au intrat în normal. Ne-am întâlnit şi marţi, şi joi, cum v-am spus. Îmi spunea că se simte obosit, că trebuie să-şi repare plămânii, că nu-i place cum respiră”, a povestit Constantin Enceanu, potrivit click.ro.

Ce spune Mariana Ionescu Căpitănescu despre dispariția lui Petrică Mâțu Stoian

Și cântăreața de muzică populară Mariana Ionescu Căpitănescu a avut o relație extrem de apropiată cu Petrică Mâțu Stoian. Despre dispariția acestuia, artista a declarat: ”Puțini oameni sunt așa generoși cum era el și spun asta pentru că vedeam cum prieteni de ai lui, dacă admirau ceva la el, un lucru pe care el îl avea, în următoarea secundă îl oferea”.

„Era un coleg care ne aducea zâmbetul pe față tuturor. Noi eram stresați, preocupați de ce urmează pentru că nu e puțin lucru când ai un eveniment important și intri în scenă. El știa cum să facă să ne distragă de la emoțiile acelea. Ne va lipsi foarte mult”, a adăugat artista, citată de spynews.ro.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Solistul de muzică folclorică va fi înmormântat în costum popular. Ulterior, sicriul a fost dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian va fi condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

citește și...