Un nou bilanț al coronavirusului în țara noastră: 2.815 cazuri noi în ultima zi
Miercuri, 17 februarie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost raportate alte 2.815 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore.
În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 768.785 de cazuri de infectare cu coronavirus. În ultima zi au fost înregistrate 62 decese, informează Hotnews. 714.709 pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 19.588 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.895. Dintre acestea, 935 sunt internate la terapie intensivă.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.777.072 de teste RT-PCR și 222.655 de teste rapide antigenice. e teritoriul României, 40.027 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.877 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 61.006 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 134 de persoane.
32 de județe se mențin în ”zona verde”
Potrivit sursei mai sus-menționate, Maramureș și Timiș rămân în continuare județele cu cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus, fiind în „zona rosie” de COVID-19 cu indici de 3,02, respectiv 3,84.
În București, rata de infectare e de 2,09.
32 de județe sunt în „zona verde” de COVID-19, cu un indice de sub 1,5, iar alte șapte și Capitala sunt în „zona galbenă”, cu o rată de infectare sub 3.
Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din Bucureşti, despre imunitatea după vaccinare
Beatrice Mahler, managerul Institutului “Marius Nasta” din Bucureşti, a explicat, la Digi24, că producătorii vaccinurilor anti-Covid se aşteaptă ca imunitatea după vaccinare să dureze până la doi ani, iar un răspuns în acest sens va fi aflat anul acesta.
“Până în acest moment avem date privind un răspuns imun eficient şi maximal până la 8 luni de la imunizare. Imunitatea e eficientă apoi încă o perioadă de timp. Nu avem date științifice care să susțină un răspuns imun pentru o anumită perioada. Producătorii vaccinurilor ies public și confirmă că se asteapă că imunitatea să dureze 1 an sau 2 în cazul vaccinurilor care se administrează în acest moment”, a spus medicul
”Cel mai important ar fi să fim atenți la modul în care se păstrează această imunitate și organismul răspunde dacă vorbim de persoanele care pot să treacă prin boală și devin asimptomatice. Deci avem imunitate o perioadă lungă de timp. Anul acesta vom avea răspuns la imunitatea care să depășească un an poate chiar 2. Dar trebuie să știm că vaccinurile şi tratamentul profilactiv pe care îl avem la dispoziție reprezintă o soluție pentru fiecare din noi”, a completat Beatrice Mahler.