Vladimir Putin și-a acoperit picioarele cu o pătură la parada de Ziua Victoriei. Care este starea de sănătate a liderului rus

09.05.2022, 19:51

Liderul rus Vladimir Putin a fost văzut acoperindu-se cu o pătură în timp ce supraveghea parada masivă a puterii militare a țării sale pentru a marca Ziua Victoriei – ziua în care Rusia marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Putin, în vârstă de 69 de ani, părea să fie singurul care și-a acoperit genunchii cu pătura în timp ce era înconjurat de veterinari mult mai în vârstă.

Deși în această dimineață la Moscova au fost puțin rece 9 grade Celsius, niciunul dintre ceilalți demnitari de rang înalt de la Kremlin care urmăreau marșul trecut nu a simțit nevoia de a avea o pătură, adăugând la îngrijorarea că sănătatea liderului rus ar putea fi deficitară.

Un utilizator de pe Twitter a comentat pe Twitter: „Președintele Vladimir Putin își aruncă deoparte pătura de lână rusească pentru a păși bărbătesc spre necunoscut”. În timp ce un altul a glumit că „Putin a furat o pătură de la un veteran” după ce a observat că puțini alții aveau una, a raportat Mirror.

Speculații cu privire la starea de sănătate a lidrului rus

Au existat rapoarte potrivit cărora Putin urma tratament atât pentru cancer, cât și pentru boala Parkinson, chiar înainte de a lansa atacul asupra Ucrainei.

Progresul slab al invaziei sale pare să fi avut un impact suplimentar asupra sănătății sale.

Vladimir Putin, forțat să predea controlul asupra Rusiei

Într-o întâlnire televizată din 21 aprilie, liderul  așezat la un birou și discutând despre invazie cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu, părea să se sprijine ferm de colțul biroului într-o aparentă încercare de a ascunde o mână tremurândă.

Un raport de la postul Telegram, generalul SVR, susținea că Putin, care împlinește 70 de ani în octombrie, ar putea deveni invalid „pentru scurt timp” în această lună în urma unei intervenții chirurgicale. Raportul a adăugat că intenționează să predea frâiele conducerii lui Nikolai Patrushev, fost șef al Serviciului Federal de Securitate, în timp ce se recuperează.

Cum a justificat atacul asupra Ucrainei

El a încercat să justifice atacul asupra Ucrainei făcând paralele cu lupta Uniunii Sovietice împotriva Germaniei lui Hitler, dar nu s-a oprit înainte de a anunța orice nouă escaladare majoră a conflictului.

În schimb, concentrându-se pe ceea ce pretindea că este un plan ucrainean pentru o represiune majoră asupra comunităților pro-ruse din regiunea Donbas, el părea că pregătește terenul pentru o ocupare limitată a acelei zone și abandonează revendicările sale mai largi asupra teritoriului ucrainean.

„Voi luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre, pentru viitorul ei”, a spus el.

Cu toate acestea, unii ruși care se acordau pentru a viziona parada la televizor s-ar putea să fi primit un mesaj foarte diferit.

Francis Scarr de la BBC relatează că numele fiecărei emisiuni a fost schimbat în „Pe mâinile tale este sângele a mii de ucraineni și a sutelor lor de copii uciși. Televiziunea și autoritățile mint. Nu războiului”.

 

citește și...