Vladimir Putin ar putea fi forțat să predea controlul asupra Rusiei. Ce se întâmplă cu liderul de la Kremlin

02.05.2022, 17:19

Președintele rus Vladimir Putin  ar urma să fie operat de cancer, potrivit ziarului britanic The Sun, care citează ca sursă persoane din interiorul Kremlinului. Vladimir Putin îi va preda puterea lui Nikolai Patruşev fost şef al Serviciului de Securitate al Rusiei (FSB), continuatorul KGB-ului.

Președintele rus, în vârstă de 69 de ani, ar fi amânat deja operațiunea care era programată pentru a doua jumătate a lunii aprilie.

Dar medicii săi au insistat să se întâmple „în viitorul apropiat”, deoarece „cursul bolii progresează”, potrivit canalului popular Telegram General SVR, care susține că are o sursă bine plasată la Moscova.

Cine ar putea să preia locul liderului de la Kremlin

În absența lui, actualul său șef de spionaj, Nikolai Patrushev, ar putea să preia locul actualului lider. Deși numele lui Patrushev este necunoscut publicului larg, el este o figură foarte importantă în invazia Ucrainei.

De fapt, el a jucat un rol esențial în declanșarea războiului, convingându-l, potrivit The Sun, pe Putin că Ucraina era plină de naziști și trebuia să fie adusă la cale.

Când va fi operat liderul de la Kremlin

Nu este prima dată când problemele de sănătate ale lui Putin ies la iveală. Ziarul amintește că aceste rapoarte au apărut în urmă cu un an și jumătate.

La acea vreme, generalul SVR, un mijloc de presă rus, a relatat că președintele va fi supus unei  intervenții chirurgicale.

În orice caz, aceleași surse atrag atenția că absența lui Vladimir Putin ar fi de scurtă durată, așa că distanța sa față de prima linie în ceea ce privește luarea deciziilor ar putea să nu fie deosebit de remarcabilă. Data operației sale nu a fost încă stabilită.

Rapoartele indică faptul că boala lui Putin nu este gravă, deși medicii au explicat că progresează și că ar fi necesare măsuri pentru a evita complicațiile viitoare.

Kremlinul a negat întotdeauna cu fermitate că Putin este bolnav, dar criticii susțin că disparițiile misterioase, mesele lungi și aspectul lui uneori umflat și tremurător ar putea dovedi contrariul.

citește și...