VIDEO / Soldați ruși, filmați în timp ce ar jefui o bancă și un magazin din Ucraina

27.02.2022, 13:38
VIDEO / Soldați ruși, filmați în timp ce ar jefui o bancă și un magazin din Ucraina
VIDEO / Soldați ruși, filmați în timp ce ar jefui o bancă și un magazin din Ucraina

Pe rețelele de socializare devin virale imagini cu soldați ruși din Ucraina care ar jefui o bancă și un magazin. Ucraina se află duminică în cea de a patra zi a invaziei rusești. Un număr de 25.000 de cetăţeni ucraineni se află pe teritoriul ţării noastre, iar 102 dintre aceştia au ales să solicite protecţia statului român, depunând cerere de azil.

Potrivit Hotnews, imagini cu soldați ruși jefuind o bancă, dar și un magazin în Ucraina devin virale pe rețelele de socializare, acolo unde au fost postate câteva înregistrări video.

Jaful de la bancă ar fi vizat o sucursală a instituției din regiunea Herson.

A patra zi  a invaziei rusești în Ucraina. 25.000 de cetăţeni ucraineni se află pe teritoriul ţării noastre

A patra zi de la începutul invaziei ruseşti în Ucraina: armata ucraineană afirmă că îşi menţine poziţiile, deşi recunoaşte că situaţia din jurul Kievului se înrăutăţeşte şi confirmă intrarea trupelor ruseşti în Harkov, în nordul ţării. Cu o populaţie de aproximativ 1,4 milioane de locuitori, Harkov este al doilea oraş ca mărime din Ucraina. Ucraina susţine că a ucis peste 1.000 de soldaţi ruşi şi a capturat peste 300 de soldaţi care s-au predat. Kremlinul a comunicat cel puţin 198 de morţi ucraineni, precizează Agerpres.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că acțiunile Rusiei se apropie de “genocid”. “Aceasta este teroare. Vor bombarda și mai mult orașele noastre ucrainene, ne vor ucide copiii și mai subtil. Acesta este răul care a venit pe pământul nostru și trebuie distrus”, a declarat Volodimir Zelenski într-un scurt mesaj video, potrivit Hotnews. “Acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei poartă semne de genocid”, a adăugat el.

Moscova a anunțat că o delegație rusă a ajuns în Belarus, unde așteaptă partea ucraineană pentru discuții. Zelenski a răspuns că rămâne deschis la negocieri, dar nu în Belarus, folosită pentru agresiunea asupra Ucrainei. Aliații occidentali au convenit să blocheze accesul Rusiei la sistemul de plăți internațional SWIF și pregătesc noi sancțiuni contra Kremlinului și a oligarhilor ruși, dar și noi ajutoare pentru lupta dusă de forțele președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Un număr de 25.000 de cetăţeni ucraineni se află pe teritoriul ţării noastre, iar 102 dintre aceştia au ales să solicite protecţia statului român, depunând cerere de azil, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, transmite Agerpres.

“Potrivit datelor pe care le avem, până la miezul nopţii, sunt 47.000 de cetăţeni ucraineni care au intrat în ţara noastră, dintre care 22.785 au ieşit deja. Aşadar, până la acest moment, de la izbucnirea conflictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina, sunt 25.000 de cetăţeni ucraineni care se află pe teritoriul României. Dintre aceştia, 102 au ales să solicite protecţia statului român, depunând în acest sens cerere de azil”, a declarat Dan Cărbunaru.

citește și...