Dragoș Dolănescu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu”

26.02.2022, 13:11
Dragoș Dolănescu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu”
Dragoș Dolănescu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu”

Dragoș Dolănescu, în vârstă de 46 de ani, a anunțat că intenționează să pună la dispoziția refugiaților de război din Ucraina care vin în România vila sa din Sinaia, pe care a moștenit-o de la tatăl său, marele interpret de muzică populară Ion Dolănescu. ”Aștept refugiații de război din Ucraina, la vila din Sinaia! Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu, pentru acești oameni”, a spus Dragoș Dolănescu.

Dragoș Dolănescu, fiul regretatului interpret de muzică populară Ion Dolănescu, este deputat în Costa Rica, țară în care locuiește de foarte mulți ani.

Fratele lui Ionuț Dolănescu a anunțat că vine în  ajutorul refugiaților din Ucraina, punându-le la dispoziție acestora casa moștenită de la tatăl său, din Sinaia.

Dragoș Dolănescu sare în ajutorul refugiaților din Ucraina. ”Tata m-a învățat să fiu solidar cu oamenii, la nevoie”

”Dacă a început războiul, cu siguranță vor fi și mulți refugiați de război. Aștept refugiații de război din Ucraina, la vila din Sinaia! Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu, pentru acești oameni. Tata m-a învățat să fiu solidar cu oamenii, la nevoie. În următoarea situație, foarte multă lume va pleca din țară, pentru a fugi de ruși și de război. Poporul român a fost dintotdeauna un popor primitor. Să le dea o mână de ajutor acestor oameni, pentru că, altfel, vor muri în mâna rușilor. Repet, eu îmi pun la dispoziție vila din Sinaia construită de tatăl meu”, a declarat Dragoș Dolănescu pentru click.ro.

”Sunt multe camere acolo, chiar dacă nu a mai locuit nimeni de multă vreme, sunt sigur că îi va ajuta pe cei care au nevoie de cazare. Suntem un popor creștin și ar trebui să ajutăm. Și noi am dori, în cazul în care se ajunge ca rușii să invadeze România (să ne ferească Dumnezeu!), să fim ajutați și primiți de alte popoare, să ne întindă o mână”, a adăugat acesta.

Situație dramatică în Ucraina

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev. Lupte grele sunt de asemenea în curs în sudul Ucrainei, lângă oraşele Mariupol, Herson, Mikolaiv şi Odesa, a anunţat sâmbătă dimineaţa un consilier al preşedintelui ucrainean. Până acum, peste 100.000 de ucraineni au părăsit țara natală. Zeci de oameni au fost răniţi în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă în luptele care s-au dat la Kiev, capitala Ucrainei, a anunţat sâmbătă dimineaţa primarul oraşului, Vitali Kliciko.

Forţele armate ucrainene au anunţat că au cauzat pierderi semnificative trupelor ruse de la începutul invaziei Rusiei asupra Ucrainei. Circa 3.500 de soldaţi ruşi au fost ucişi şi alţi 200 au fost capturaţi, a anunţat sâmbătă dimineaţa Ministerul Apărării din Ucraina, potrivit Agerpres.

citește și...