VIDEO / Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa ”Tornero”. ”A fost perioada mea de glorie”

22.08.2022, 16:07
VIDEO / Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa ”Tornero”. ”A fost perioada mea de glorie”
Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa ”Tornero”

Cântărețul Mihai Trăistariu, în vârstă de 42 de ani, a dezvăluit ce sumă de bani a câștigat cu piesa ”Tornero”, unul dintre marile sale hituri, cu care a făcut senzație și la consursul Eurovision, în urmă cu ani. ”Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri”, a mărturisit artistul.

Mihai Trăistariu a cunoscut succesul în urmă cu ani, când făcea parte din trupa Valahia, una dintre cele mai de succes formații de pe scena artistică din România de la sfârșitul anilor ’90.  Trupa Valahia a fost înființată în vara anului 1998, fiind formată din trei membri: Dorin Topală, Costi Ioniță și Laura, aceasta din urmă părăsind relativ repede formația, pentru a se dedica muzicii de operă. Ulterior a fost cooptat Mihai Trăistariu, câștigător la secțiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. În luna mai 1999, apare primul album al trupei, intitulat “Valahia”. Deși cu mare succes la public, trupa Valahia s-a destrămat după câțiva ani, iar ulterio Mihai Trăistariu a urmat cariera solo. În ceea ce privește viața sentimentală, Mihai Trăistariu nu este căsătorit.

În cadrul unui interviu pentru Ego.ro. , Mihai Trăistariu a dezvăluit câți bani a câștigat grație piesei ”Tornero”, cu care a reprezentat România la concursul Eurovision și care este unul dintre cele mai mari hituri ale sale.

Câți bani a câștigat Mihai Trăistariu cu piesa ”Tornero”. ”Și acum primesc bani din difuzare, după 16 ani de la Eurovision”

 

”Cei mai mulți bani au venit în primii doi-trei ani după Eurovision. Primii au fost 24.000 de euro, din Grecia. Ni s-a spus că aceștia sunt doar banii din prima lună de difuzare a piesei. Ca să fac așa un calcul din ochi s-au strâns cam trei milioane de euro din difuzarea „Tornero”, bani pe care i-am împărțit cu casa de discuri, compozitorul și textierul, fiecare cu procentul lui. Atunci pot spune că a fost perioada mea de glorie, mi-am făcut firmă de taxi în Constanța, aveam 64 de taxiuri. Tornero se mai difuzează în țările cu destinație de vacanță, Grecia, Spania, Malta, unde sunt și cluburi. Din drepturile de difuzare primim bani cam 50 de ani, apoi piesa intră în istoria muzicii și se mai oferă simbolic doar niște sume, cam un euro la fiecare”, a declarat Mihai Trăistariu.

”Și acum primesc bani din difuzare, după 16 ani de la Eurovision, dar sumele sunt mai mici. Lunar îmi mai vin din drepturile de autor cam 15-20 de milioane. Piesa s-a difuzat în peste 30 de țări. Dacă este difuzată la un post de radio sau în cluburi, ni se trimit 8 euro de difuzare, iar acești bani revin către noi, care se împart, tot așa, în patru”, a adăugat artistul.

citește și...