VIDEO / Vă mai amintiți de trupa Genius? Motivul pentru care s-au despărțit cei trei membri ai formației

04.05.2020, 12:25
VIDEO / Vă mai amintiți de trupa Genius? Motivul pentru care s-au despărțit cei trei membri ai formației
VIDEO / Vă mai amintiți de trupa Genius? Motivul pentru care s-au despărțit cei trei membri ai formației

Trupa Genius a fost una dintre cele mai de succes trupe din România după Revoluția din 1989. Melodiile lansate de formație au deveit hituri fredonate de toată lumea.

Trupa Genius, formată din Oana, Cezar și Ovidiu, a lansat melodii precum ”Macho Man” sau ”Vara”, melodii care au devenit arhicunoscute de publicul din România. Deși cei trei au urcat pe culmile succesului, trupa s-a destrămat în anul 2001și fiecare dintre cei tei membri și-a urmat drumul său.

Oana Vincu, solista formației Genius, a vorbit, în urmă cu ceva timp, despre momentul culminant al formației.

”Nu a fost o urcare treptată, ci a venit așa dintr-o data, ca și o explozie. De aceea nu știu dacă se poate vorbi despre un punct culminant. Sau putem spune că a fost un puct culminant prelungit. Ne-am dat seama de efectul muzicii noastre avut asupra tinerilor (și nu numai) de la vremea aceea, la unul dintre primele noastre concerte, pe care l-am susținut la Făgăraș, undeva în primele luni ale anului 1998, după ce scosesem primul album (decembrie 1997), care conținea și melodia “Cheful”. Era o sală de cultură, arhiplină, care scanda numele Genius încontinuu. A fost momentul în care am știut ce va urma.

Pot totuși să spun, că am devenit cunoscuți în toată țara, odată cu lansarea piesei “Vara”, în mai, 1998”, spunea ea pentru ziare.com.

Întrebată despre motivul care a dus la destrămarea trupei, Oana Vincu, care nu a renunțat la muzică, explica:

”Totul a început să se clatine, atunci când oboseala și-a spus cuvântul. Aveam foarte multe concerte, de multe ori, două sau trei pe zi, mai ales în timpul verii, pe litoral. Nu a fost deloc ușor pentru niște copii, care terminaseră liceul și poate nu fuseseră plecați de acasă mai mult de o săptămâna, două, pe timpul vacantelor de vară.

Să nu uităm, de asemenea, condițiile în care se cânta, de cele mai multe ori pe atunci. Iarnă, sălile erau neîncălzite, nu existau atât de multe hoteluri și pensiuni ca și acum, deci uneori și la condițiile de cazare erau probleme. Poate toate astea, oboseală, trei caractere diferite și-au spus la un moment dat cuvântul.

Nu am mai continuat, pentru că am decis de comun acord să ne oprim. Nu au fost certuri legate de bani, precum s-a vehiculat în presă. Știu că citisem adevărate scenarii de film despre despărțirea noastră. Nimic adevărat, din păcate”.

citește și...