Unde și când va fi înmormântat Victor Socaciu. ”Asta a fost ultima lui dorință”

29.12.2021, 11:45
Unde și când va fi înmormântat Victor Socaciu. ”Asta a fost ultima lui dorință”
Unde și când va fi înmormântat Victor Socaciu. ”Asta a fost ultima lui dorință”

Victor Socaciu a încetat din viață în data de 27 decembrie 2021. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Sala Palatului, iar ulterior la Parlament. Înmormântraea va avea loc joi, în data de 30 decembrie 2021, la Cornu. ”Asta a fost ultima lui dorință”, a explicat familia regretatului cântăreț de muzică folk.

Marți, trupul neînsuflețit al celui care a fost artistul Victor Socaciu a fost depus la Sala palatului, acolo unde toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat i-au adus un ultim omagiu.

Victor Socaciu va fi condus pe ultimul drum joi, iar miercuri, 29 decembrie, sicriul cu trupul său neînsuflețit va fi depus la Camera Deputaţilor, între orele 12:00 şi 14:00, având în vedere cariera sa în politică. De asemenea, familia îi va respecta ultima dorință și îl va înmormânta, așa cum și-a dorit, la Cornu, în județul Prahova.

Unde și când va fi înmormântat Victor Socaciu. ”Eu mi-aș fi dorit să fie înmormântat la Bellu”

”Înmormântarea va fi joi la ora 12:00 la Cornu pentru că asta a fost ultima lui dorință, a fost locul unde ne-am petrecut cei mai frumoși ani împreună, acolo a vrut să fie înmormântat. Eu mi-aș fi dorit și poate și copiii să fie înmormântat la Bellu, dar dacă asta a fost ultima lui dorință eu nu-mi permit să o încalc nici măcar cu gândul”, a declarat Brândușa Simion, soția lui Victor Socaciu, citată de spynews.ro.

”Am fost lângă el în ultimele șase, șapte săptămâni și am fost și în ultimele clipe ale vieții cu mâna în mâna lui. În ultimele secunde nu mi-a mai spus nimic, doar mi-a strâns mâna ușor și a plecat la cer”, a mai declarat aceasta, conform sursei citate.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie 2021. Din câte se pare, Victor Socaciu se afla în spital de aproximativ o lună, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Victor Socaciu a avut COVID-19 în aprilie, când a fost internat. Cântărețul de folk avea mai multe probleme de sănătate, iar în 2009 a suferit un transplant renal.

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar PSD , s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică. În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în anul 1981 – „Roata”. Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.
În plan personal, Victor Socaciu a fost căsătorit de patru ori. Din primele trei căsătorii au rezultat trei copii: Iulia, dn căsătoria cu Doina; Alessia Ana-Maria, din mariajul cu Cornelia Pavlovici; și Victoraș, din căsnicia cu realizatoarea TV Marina Almășan. Ultima soție a lui Victor Socaciu a fost Brândușa Simion, impresara lui.
citește și...