VIDEO / A murit Victor Socaciu. Artistul avea 68 de ani

27.12.2021, 15:10
VIDEO / A murit Victor Socaciu. Artistul avea 68 de ani
A murit Victor Socaciu. Artistul avea 68 de ani

Cântărețul de muzică folk Victor Socaciu a murit. Binecunoscutul artist a încetat din viață luni, 27 decembrie 2021. Acesta avea 68 de ani. Artistul a suferit în trecut un transplant de rinichi și avea mai multe probleme de sănătate. Fiica artistului a postat un mesaj în mediul online după dispariția celebrului artist.

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie 2021, au confirmat membri ai familei, potrivit Digi24. Din câte se pare, Victor Socaciu se afla în spital de aproximativ o lună, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Victor Socaciu a avut COVID-19 în aprilie, când a fost internat. Cântărețul de folk avea mai multe probleme de sănătate, iar în 2009 a suferit un transplant renal. Fiica artistului, Ana-Maria, a postat online un mesaj: „O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunțăm cu nemărginită durere stingerea din viață a celui care a fost soț, tată, bunic, un artist de geniu și un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împărația Sa alături de cei drepţi!”.

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar PSD , s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică. În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în anul 1981 – „Roata”. Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.

A murit Victor Socaciu. Mesajul transmis de Marina Almășan

Prezentatoarea de televiziune Marina Almășan, care a fost căsătorită cu Victor Socaciu, a transmis un mesaj pe contul său de pe o rețea de socializare.

Îi sunt alături fiului meu, Victor, într-un moment greu al vieții sale.  Pierderea părintelui înseamnă, pentru un copil, pierderea uneia din cele două aripi, pe care le primim fiecare , la venirea pe lume.  Îi vor și NE vor rămâne amintirile frumoase ale familiei noastre, îmbrăcate în cântecele sale nemuritoare, care vor continua să-i bucure pe cei ce i-au prețuit muzica.  Drum lin , spre stele, Victor Socaciu, unde îți doresc să-ți găsești pacea și liniștea. ? Fiul nostru, Victor Socaciu , va continua să-ți poarte numele. Și, dacă aici, pe pământ, te-au îndepărtat de el, poate de acolo, de sus, îi vei veghea mersul prin viață, alături de mine, de aici , de pe pământ… Îți mulțumesc pentru cântecul pe care, candva, într-o altă viață, mi l-ai dăruit”, a scris aceasta. 

citește și...