Un model brazilian, care s-a înrolat în armata ucraineană, ucis după ce o rachetă rusească a distrus un buncăr

06.07.2022, 15:40

Fotomodelul brazilian Thalita do Valle, în vârstă de 39 de ani, care a luptat împotriva ISIS în Irak, a fost ucis după ce o rachetă rusească din Harkov a lovit buncărul în care se afla, iar un alt camarad a fost ucis după ce a mers să o caute. Ea supraviețuise deja unui bombardament în capitala Ucrainei, Kiev, și își anunțase familia că nu poate vorbi prea mult cu ei deoarece activitățile sale telefonice erau “monitorizate de dronele rusești”.

Un model brazilian care a luptat împotriva ISIS în Irak a fost ucis de forțele rusești în Ucraina.

Thalita do Valle, în vârstă de 39 de ani, din Brazilia, se afla într-o misiune umanitară în jurul lumii și luptase anterior împotriva ISIS în Irak, potrivit The Sun.

Fotomodelul a devenit celebru cu vlogurile sale despre lupta împotriva Statului Islamic

În mod tragic, tovarășul Douglas Burigo, care făcea și el parte din armata braziliană, a fost ucis după ce s-a întors într-un buncăr din apropiere pentru a o găsi – au fost singurii doi membri ai escadrilei lor care au murit.

Ea și-a documentat curajoasa călătorie în armată pe YouTube și a devenit celebră cu vlogurile sale despre lupta împotriva Statului Islamic în Irak.

Luptătoarea supraviețuise deja unui bombardament în capitala Ucrainei

În această perioadă s-a alăturat forțelor de elită Peshmergas care luptă în Kurdistan.

Fostul fotomodel era, de asemenea, scriitor și lucra cu fostul ei coleg de trupă Burigo pentru a transforma experiența de a lupta împotriva forțelor președintelui rus Vladimir Putin într-o carte, în timp ce talentata femeie era, de asemenea, studentă la drept.

Înainte de a lupta în armată, ea a fost voluntară pentru mai multe ONG-uri implicate în salvarea animalelor, dar a lucrat și ca model și actriță în tinerețe.

Fratele ei, Theo Rodrigo Viera, i-a adus un omagiu pe un cont privat de Instagram.

El a numit-o o eroină și a spus că a fost plecată în Ucraina doar pentru doar trei săptămâni, unde a fost în principal “salvator și trăgător de elită”

În mod șocant, ea supraviețuise deja unui bombardament în capitala Ucrainei, Kiev, și își anunțase familia că nu poate vorbi prea mult cu ei deoarece activitățile sale telefonice erau “monitorizate de dronele rusești”.

Ultima dată când a vorbit cu ei a fost luni, 27 iunie, cu puțin timp înainte de a intra în Kkarkiv.

Potrivit mai multor rapoarte, Douglas Burigo ar fi trimis de fapt unui prieten un mesaj audio pe WhatsApp în ultimele săptămâni pentru a-i spune cât de speriat era, dar a confirmat că va “continua să apere Ucraina până la sfârșit”.

 

citește și...