Fosta Miss Ucraina și-a abandonat tocurile pentru pantofii de luptă. „Oricine va trece granița va fi ucis”

28.02.2022, 14:13

O regină a frumuseții și fosta Miss Ucraina și-a abandonat tocurile înalte pentru pantofii de luptă.  Anastasiia Lenna a îmbrăcat haine militare și a postat pe Instagram imagini cu antrenamentul ei, în timp ce nenumărați voluntari ucraineni au răspuns la cererea țării lor de a se înscrie și de a rezista invaziei lui Vladimir Putin.

Pe urmele președintelui lor Volodymyr Zelenskyy, oamenii țării au ieșit în situația de război pentru a-și salva patria împotriva Rusiei, mulți oameni și-au luat, de asemenea, armele în mod voluntar pentru a ajuta armata țării lor.

Încă de la invazia rusă, Lenna a împărtășit diverse povești pe Instagram care abordează criza. Lenna, care a reprezentat Ucraina la concursul de frumusețe Miss Grand International din 2015, a împărtășit o serie de fotografii cu ea în care poate fi văzută purtând o armă și este în uniformă militară.

Cine este Anastasiia Lenna?

Lenna, care și-a reprezentat țara la concursul de frumusețe Miss Grand International din 2015, a scris: „Invadatorii vor muri pe pământul nostru. Toată lumea vede asta. Oricine va trece granița va fi ucis”, a spus vedeta. Ea a postat diverse alte mesaje prin care avertizează forțele ruse despre invadarea și încurajarea colegilor săi ucraineni.

Lenna vorbește cinci limbi și a lucrat ca traducătoare, precum și ca model și manager de relații publice în Turcia, după ce a absolvit studii de marketing și management, a raportat Sky News.

Populația este învățată să facă cocktailuri Molotov

Ucrainenii s-au oferit în masă pentru a ajuta la apărarea capitalei Kiev și a altor orașe, luând arme distribuite de autorități și pregătind bombe incendiare pentru a lupta împotriva forțelor ruse.

Tutorialele online i-au învățat pe mulți cum să facă cocktailuri Molotov, în timp ce tuturor bărbaților de vârstă militară li s-a interzis să părăsească țara în efortul de a obține mai mulți luptători.

Campion de box, implicat în război

Printre ceilalți voluntari se numără și campionul de box devenit primar al Kievului, Vitaly Klitschko. El le-a spus invadatorilor ruși să se „ducă acasă” în timp ce erau îmbrăcați în echipament militar.

Are loc în timp ce lupte de stradă au izbucnit în cel de-al doilea oraș al Ucrainei, Harkiv, iar forțele ruse continuă să avanseze spre Kiev. Până duminică, trupele Rusiei au rămas la periferia Harkovului, un oraș de 1,4 milioane de kilometri la aproximativ 12 mile sud de granița cu Rusia.

Videoclipurile postate pe mass-media și rețelele de socializare ucrainene au arătat vehicule rusești deplasându-se prin Harkiv și trupe rusești cutreierând orașul în grupuri mici.

Forțele ruse au aruncat în aer o conductă de gaz în oraș, determinând guvernul să avertizeze oamenii să-și acopere ferestrele cu cârpă umedă sau tifon, ca protecție împotriva fumului, a spus biroul președintelui.

Porturile strategice din sudul țării sunt, de asemenea, atacate – dar rezistența aspră din partea ucrainenilor a încetinit avansul.

Duminică mai devreme, Kievul a fost liniștit, iar autoritățile au raportat explozii la unul dintre aeroporturi.

În schimb, locuitorii îngroziți s-au așezat în case, garaje subterane și stații de metrou în așteptarea unui atac rusesc la scară largă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că forțele ruse au blocat orașele Herson de la Marea Neagră și portul Berdiansk de la Marea Azov. El a spus că forțele ruse au preluat, de asemenea, controlul unei baze aeriene din apropierea Hersonului și a orașului Henichesk din Marea Azov.

Reducerea accesului Ucrainei la porturile sale maritime ar aduce o lovitură majoră economiei țării.

Autoritățile țării au raportat, de asemenea, lupte în apropiere de Odesa, Mykolaiv și alte zone.

citește și...