Un critic al lui Putin a fost găsit mort în circumstanțe suspecte. “Nu se știe ce l-ar fi putut împinge pe bărbat la acest gest disperat”

29.09.2022, 20:28

Un fost aliat al lui Putin, devenit critic de război, a fost găsit mort în circumstanțe suspecte, fiind cel mai recent asociat al președintelui rus care și-a găsit sfârșitul în acest an. “Se știe că, în urmă cu doar o lună, el se afla în vacanță și a postat fotografii din vacanță pe rețelele de socializare”, a relatat publicația ‘We Can Explain’.

Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, director la compania feroviară de stat Căile Ferate Ruse (RDZ), a fost găsit împușcat pe balconul apartamentului său din Moscova.

Acesta s-ar fi sinucis miercuri, potrivit presei ruse, potrivit The Sun.

Un critic al lui Putin a fost găsit mort după o “sinucidere”

Cu doar câteva săptămâni înainte, el împărtășise imagini dintr-o vacanță în familie, ceea ce face ca moartea sa bruscă, aparent din propriile mâini, să fie cu atât mai șocantă.

Pchelnikov se lăuda că era “cel mai experimentat manager de PR din cadrul companiei Căile Ferate Ruse”.

“Nu se știe ce l-ar fi putut împinge pe bărbat la acest gest disperat”

“Se știe că, în urmă cu doar o lună, el se afla în vacanță și a postat de bunăvoie fotografii din vacanță pe rețelele de socializare”, a relatat publicația ‘We Can Explain’.

Căile Ferate Ruse ar fi fost supuse recent unor presiuni din partea Kremlinului din cauza eșecului său de a împiedica hackerii ucraineni să îi oprească rețeaua. Acest lucru a dus la întârzieri critice în ceea ce privește livrările care ajung pe linia frontului.

Compania a fost sancționată de UE la 27 februarie, în primele zile ale războiului. Marea Britanie i-a urmat exemplul, sancționând firma la 24 martie. La momentul respectiv, guvernul a catalogat Căile Ferate Ruse drept una dintre “industriile-cheie care sprijină invazia ilegală a Rusiei”.

La 11 aprilie, firma nu a mai plătit dobânda la o obligațiune, fiind prima întreprindere sancționată care a făcut acest lucru. În iulie, firma a solicitat public UE să ridice sancțiunile, susținând că acestea “limitează capacitatea RDZ de a îndeplini funcții umanitare semnificative din punct de vedere social și sunt discriminatorii în raport cu populația Federației Ruse”.

Compania a apărut, de asemenea, pentru a critica războiul din Ucraina.

Săptămâna trecută, site-ul web al firmei s-a blocat în urma anunțului de mobilizare a lui Putin, în timp ce mii de oameni încercau să fugă din calea proiectului în străinătate.

Compania a fost nevoită să emită o declarație prin care a negat informațiile din presa de stat potrivit cărora bărbații aflați în vârstă de luptă trebuie să își arate statutul de serviciu militar înainte de a cumpăra bilete.

 

citește și...