Un alt fost aliat al lui Putin moare misterios după ce “a căzut de pe scări”. “Medicii nu l-au putut salva”

21.09.2022, 19:11

Un fost aliat al lui Putin și expert de top în aviație a murit la Moscova, devenind cel mai recent asociat al președintelui rus care și-a găsit sfârșitul într-un mod misterios de la începutul războiului din Ucraina. El avea 73 de ani. Vestea morții lui Gherșcenko vine în momentul în care Putin anunță mobilizarea forțelor ruse, ceea ce ar putea duce la trimiterea a aproximativ 300.000 de soldați suplimentari pe frontul din Ucraina.

Anatoli Gerașcenko, fostul rector al Institutului de Aviație din Moscova (MAI), a murit după ce ar fi căzut marți de pe scări.

Un canal rusesc de pe aplicația de mesagerie Telegram, citând MAI, a declarat: “În această dimineață, Anatoli Gerașcenko, în vârstă de 73 de ani, a căzut de la înălțime, cazând [în jos] pe scări”.

“Medicii nu l-au putut salva”

Acesta a adăugat: “Omul de știință are răni incompatibile cu viața. Medicii care au ajuns la fața locului nu l-au putut salva pe profesor”.

În continuare, postarea preciza că Gerashchenko a fost mai recent consilier al actualului rector al MAI, Mihail Poghosyan.

Cea mai recentă moarte misterioasă a unui fost aliat al lui Putin

Gerashchenko lucra la MAI din 1977, după ce a absolvit cu o diplomă în inginerie electrică.  Lucrând ca inginer și, mai târziu, ca mecanic șef, a urcat în ierarhie și a fost ales rector al institutului între 2007 și 2015.

Agenția media de stat rusă TASS relatează că universitatea investighează decesul.

“În prezent, se formează o comisie pentru a investiga acest fapt, care va include reprezentanți ai Ministerului rus al Educației și Științei, ai Inspectoratului de Stat al Muncii și ai Institutului de Aviație din Moscova”, a precizat aceasta.

Se zvonește că Gerashchenko a intrat în conflict cu cei din cercul intim al lui Putin, ceea ce a dus la faptul că a fost forțat să plece din funcția de rector în urmă cu șapte ani.

Moartea lui Gerashchenko este cea mai recentă moarte misterioasă a unui fost aliat al lui Putin din ultimele luni, în timp ce se răspândesc zvonuri potrivit cărora Vladimir PUtin își curăță cercul de apropiați.

La începutul acestei luni, Ivan Pechorin – omul de bază al lui Putin pentru dezvoltarea vastelor resurse arctice ale Rusiei, ar fi căzut de pe o barcă în apele din apropierea Insulei Russky în circumstanțe misterioase.

Aceasta a avut loc la doar câteva săptămâni după ce patronul petrolier Ravil Maganov a murit după ce “a căzut de la fereastra unui spital”. Bărbatul de 64 de ani, care era șeful gigantului petrolier rus Lukoil, ar fi murit după ce a căzut de la o fereastră de la etajul șase al Spitalului Clinic Central din Moscova.

Lukoil, care criticase anterior războiul din Ucraina, a confirmat decesul lui Maganov, dar, în mod bizar, a pus-o mai degrabă pe seama unei boli necunoscute.

La 25 februarie – a doua zi după ce Putin a ordonat intrarea trupelor sale în Ucraina – cadavrul lui Alexander Tyulakov, un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom la nivel de director general adjunct – a fost descoperit mort de către iubita sa. Gâtul bărbatului de 61 de ani era în ștreang în locuința sa de 500.000 de lire sterline.

Cu doar trei săptămâni înainte – în același complex rezidențial de elită din regiunea Leningrad – Leonid Shulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort. Bărbatul de 60 de ani a fost descoperit cu multiple plăgi înjunghiate într-o baltă de sânge pe podeaua băii sale.

Între timp, bogătașul Vladislav Avayev, 51 de ani, fost vicepreședinte al Gazprombank și fost oficial al Kremlinului, a fost găsit împușcat mortal în apartamentul său de elită din Moscova.

Iar câteva zile mai târziu, Serghei Protosenya, 55 de ani, a fost găsit mort prin spânzurare în Spania.Protosenya era fost vicepreședinte al Novotek, o companie strâns legată de Kremlin.

Iar în martie, cadavrul miliardarului rus Vasili Melnikov a fost găsit în apartamentul său de lux cu răni de cuțit în orașul Nijni Novgorod.

 

 

 

citește și...