Un britanic capturat de ruși în Ucraina “vrea să se întoarcă să lupte” după ce a fost eliberat. “Vreau să mă întorc și să lupt”

03.10.2022, 13:10

Schelarul britanic și fost militar Andrew Hill spune că s-ar întoarce în Ucraina pentru a lupta împotriva rușilor, după ce trupele lui Vladimir Putin l-au capturat și torturat, înainte de a-l elibera în țară. “Nu am fost niciodată în stare să mă întorc la muncă. Nu m-am acomodat acasă și încă este activ în mintea mea. Mă bucur că m-am dus acolo, a fost lucrul corect și nu regret deloc. Încă vreau să mă întorc și să lupt. Iubesc Ucraina”.

Un britanic care a fost capturat de ruși în timp ce lupta în Ucraina spune că vrea să se întoarcă pe front după ce va fi eliberat.

Scafandrul Andrew Hill, în vârstă de 36 de ani, a fost capturat și torturat de trupele despotului rus Vladimir Putin și a văzut ororile războiului sub ochii săi, dar spune că nu ar ezita să se întoarcă, potrivit dailystar.co.uk.

Britanicul capturat de ruși în Ucraina “vrea să se întoarcă să lupte” după ce a fost eliberat

În vârstă de 36 de ani și-a părăsit partenera și locul de muncă pentru a merge să lupte în Ucraina înainte de începerea războiului, dar a fost capturat în timp ce se afla în misiune.

Hill a fost târât prin diverse tabere și închisori din Ucraina, iar răpitorii săi i-au folosit telefonul pentru a trimite mesaje de răscumpărare familiei sale, inclusiv fiicei sale de 13 ani.

“Vreau să mă întorc și să lupt. Iubesc Ucraina”

Însă Hill a fost eliberat luna trecută, în cadrul unui acord de recunoaștere a vinovăției, în urma căruia alți prizonieri de război britanici, Aiden Aslin și Shaun Pinner, au fost eliberați și trimiși înapoi acasă.

Cu toate acestea, bărbatul de 36 de ani nu este dispus să renunțe la luptă, declarându-și intențiile și spunând că “încă vrea să se întoarcă și să lupte”, adăugând, de asemenea, că “nu regretă deloc”.

Vorbind pentru The Sun, Hill a declarat: “Nu am fost niciodată în stare să mă întorc la muncă. Nu m-am acomodat acasă și încă este activ în mintea mea. Mă bucur că m-am dus acolo, a fost lucrul corect și nu regret deloc.

Încă vreau să mă întorc și să lupt. Iubesc Ucraina și vreau să ajut în orice fel pot. Dar echipa mea a spus că pot să nu plec”.

“Rușii au țintit acel parc de joacă în care se aflau copii”

Hill a vorbit, de asemenea, despre ororile războiului și despre ceea ce a văzut în timp ce se afla pe linia frontului, spunând “Eram la un punct de observație și în fața noastră, poate la aproximativ 100 de metri, erau niște copii care se jucau și aveau în jur de 13 ani.

Rușii au țintit acel parc de joacă cu artileria și i-au lovit direct pe copii. Rușilor nu le pasă. Mie mi se pare aproape un genocid. Vor să eradicheze cultura ucraineană”.

Fostul soldat al armatei britanice a fost repartizat ulterior la București, unde a fost martor la dezastrul provocat de trupele lui Putin.

El a adăugat: ” Erau cadavre împrăștiate pe străzi peste tot. Au găsit o groapă comună. Rușii ucideau pur și simplu totul și pe toată lumea”.

citește și...