“Am fost bătută și torturată de invadatorii ruși. I-am implorat să mă omoare”. Povestea medicului care a fost capturat de soldații ruși

07.08.2022, 14:22

Medicul Iulia Paievska a fost bătută, lovită cu picioarele, înfometată și amenințată cu execuția în timp ce se afla în izolare, după ce a fost capturată de soldații ruși în timpul invaziei din Ucraina. “M-au amenințat că mă vor împușca și pe mine. M-au torturat. Am avut oase rupte,  amețeli și greață. Ei nu voiau să fiu liberă, ci să mă execute. Ei mi-au spus asta.”

O mamă ucraineană care a petrecut trei luni întemnițată și torturată de soldații ruși a vorbit despre chinul ei îngrozitor.

Curajoasa Iulia Paievska a fost ținută în izolare și amenințată cu execuția după ce a fost capturată de invadatorii ruși nemiloși. Femeia de 53 de ani a fost, de asemenea, bătută, lovită cu picioarele și înfometată.

“Le-am cerut să mă omoare cât mai repede”

Medic voluntar în prima linie a frontului, Iulia a fost forțată să recunoască crime oribile după ce a fost capturată de forțele lui Vladimir Putin la un punct de control în luna martie.

“M-au torturat. Am avut oase rupte,  amețeli și greață”, a declarat Iulia pentru The Sun.

“M-au amenințat că mă vor împușca și pe mine”

 

Iulia și-a revenit după truda mentală și fizică și după pierderea severă în greutate și va concura la Warrior Games la sfârșitul acestei luni.

În cadrul acestui eveniment multisportiv din SUA concurează personalul militar rănit, rănit sau bolnav și veteranii.

Iulia făcea parte dintr-un grup de medici voluntari format numai din femei care au adus acasă trupele rănite de pe linia frontului de când Rusia a anexat Crimeea în cadrul unei invazii din 2014. Ea a fost numită căpitan de evacuare după ce s-a alăturat forțelor ucrainene în 2018 și a îngrijit răniții, precum și a ajutat răniții să ajungă la spitalele militare.

Iulia încerca să ajute 20 de femei și copii după un bombardament la un spital pe 15 martie, când a fost arestată în Donețkul ocupat.

Ea a declarat: “Nu știu ce s-a întâmplat cu ceilalți din autobuz. Sper că sunt în siguranță. M-au forțat să mărturisesc crime pe care nu le-am făcut, de exemplu că i-am ucis pe copiii fără părinți din autobuz și că am recoltat organe de la soldați.”

Fiica Iuliei, Anna, a vorbit în Parlamentul European și în fața prințului Harry la Jocurile Invictus în cadrul unei campanii pentru eliberarea mamei sale, care a reușit în cele din urmă la 17 iunie, un eveniment pe care Iulia l-a descris ca fiind “un miracol”.

“Ei nu voiau să fiu liberă, ci să mă execute. Ei mi-au spus asta.”

Iulia a declarat că ducele de Sussex a sunat-o la o săptămână după ce a fost eliberată, în timp ce vorbea la TalkTV și la posturile din întreaga lume pentru a marca 150 de zile de la invazia Rusiei.

Ea a spus: “El pur și simplu m-a inspirat să continui să lupt. Mi-a spus că susține Ucraina și pe noi toți”.

citește și...