Liza, o fetiță de 4 ani, a fost ucisă pe stradă de o rachetă rusească, la Vinița. Copila a murit în cărucior

15.07.2022, 19:11

Imagini sfâșietoare arată o mamă și o fiică ucrainene zâmbitoare care se întorc acasă de la grădiniță, cu doar o oră înainte de a fi lovite cu brutalitate de un atac cu rachete rusești. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite după ce măcelarii lui Putin au bombardat cu brutalitate orașul ucrainean Vinnytsia.

Printre victimele atacului de joi din Vinnița, Ucraina, se numără și Liza, în vârstă de 4 ani. Fetița se întorcea cu mama ei de la un curs de logopedie. A murit în cărucior.

Micuța Liza, în vârstă de 4 ani, a fost ucisă în brutalul atac cu rachete Kalibr lansate de submarin asupra orașului Vinnytsia, despre care armata rusă a declarat că îi viza pe “naziști”.

Rachetele rusești au ucis-o pe Liza, în vârstă de 4 ani.

Vinnița este un oraș cu o populație de aproximativ 370.000 de locuitori din centrul Ucrainei, situat pe râul Boemia, în estul Podoliei. Este capitala regiunii și a oblastului Vinnytsia.

Joi dimineață, rușii au aruncat bombe asupra centrului orașului. Cel puțin 23 de persoane au fost ucise în atac, iar mulți dintre răniți sunt încă în spital.

Liza avea sindromul Down

Una dintre victime este Liza, care avea sindromul Down și artrită la un picior, iar mama ei este acum grav rănită și se luptă pentru viața ei la terapie intensivă.

Cele două sunt văzute în videoclipuri și fotografii încântătoare, ambele îmbrăcate în mov pe un câmp de lavandă.

O fotografie făcută cu câteva minute înainte de lovitura mortală a lui Putin o arată pe Liza împingându-și propriul cărucior.

Irina – vorbitoare de rusă și ucraineană – a postat pe rețelele de socializare la începutul acestui an: “Mai întâi a fost Covid-19, apoi războiul. De doi ani nu am reușit să organizez o petrecere adecvată pentru ziua de naștere a Lisei. Sper că a cincea ei aniversare ne va da o șansă!”.

Irina este divorțată, dar era în relații bune cu fostul ei soț Artem, care avea grijă de fiica lor la sfârșit de săptămână.

Cu doar șase ore înainte ca Liza să fie ucisă, ea postase despre progresele pe care fata le făcuse în ciuda pandemiei și a războiului.

În total, 21 de persoane au fost ucise, inclusiv trei copii, în greva îngrozitoare de la Kalibr.

52 sunt răniți, iar rapoartele spun că 46 sunt dați dispăruți. Șefa propagandei RT, Margarita Simonyan, a declarat că i s-a spus că armata rusă intenționa să lovească “naziștii”.

Ei vizau o clădire numită Casa Ofițerilor, o sală de concerte.

“Acesta era un punct de cazare temporară pentru naziști”, a afirmat ea.

 

Atacuri asupra unor obiective civile

Reamintim că, la 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o “operațiune militară specială” ca răspuns la o cerere de asistență din partea liderilor republicilor din Donbass. El a subliniat că Moscova nu intenționează să ocupe teritoriile ucrainene, ci urmărește să “demilitarizeze” și să “denazifice” țara.

Confruntată cu o rezistență puternică din partea armatei ucrainene, Rusia a lansat rapid un război la scară largă împotriva Ucrainei, comițând de-a lungul timpului crime de război prin atacuri asupra unor ținte civile. Mai multe orașe ucrainene au fost distruse aproape în totalitate, iar multe sunt grav avariate. Există, de asemenea, incidente limitate de bombardament, cum ar fi cel din Vinnița, menite în primul rând să aibă un efect psihologic și să intimideze inamicul.

 

citește și...