Un bărbat a ajuns la ATI, după ce a urmat același tratament făcut și de Petrică Mîțu Stoian. Cum se simte bărbatul

10.11.2021, 20:28
Un bărbat a ajuns la ATI, după ce a urmat același tratament făcut și de Petrică Mîțu Stoian. Cum se simte bărbatul

Controversatul tratament hiperbaric, administrat artistului Petrică Mîțu Stoian, a provoacat probleme unui pacient, internat la Terapie Intensivă, la Spitalul Municipal de Urgență Timișoara. Tratamentul i-a fost administrat după recuperarea post-Covid.

Pacientul are aproximativ 40 de ani şi s-a prezentat cu dureri puternice în piept la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, scriu jurnaliştii de la tion.ro

Bărbatul a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Reșița, după ce a făcut tratament hiperbaric la clinica privată Nera. Procedura a fost aplicată și în cazul Petrică Mîțu Stoian.

O singură ședință de terapie i-a înrăutățit starea de sănătate

Bărbatul a început să se simță rău, ulterior. Acesta a fost diagnosticat cu pneumotorax, la spitalul din Reșița, apoi a fost transferat la Spitalul Municipal de Urgență Timișoara.

Cosmin Librimir, director medical Spitalul Județean Reșița: „În urma unei singure ședințe de presiune hiperbară cu oxigen a prezentat pneumotorax drept masiv.”

Pacientul este în prezent tratat de pneumonie și urmează să aibă ulterior o operație.

„Pacientul, stabil hemodinamic, conștient și cooperant, are o fibroză pulmonară post-Covid. Este internat în secția ATI și primește tratament medicamentuos pentru rezolvarea pneumoniei. În funcție de evoluție, vom decide data intervenției chirurgicale pentru bula de infizem pulmonar”, a declarat Ramona Gîdea, purtătorul de cuvânt Spitalului Municipal de Urgență Timișoara, citat de Libertatea.

Petrică Mîțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mîțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat.

Citeste si: Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. ”A făcut și chimioterapie”

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița s-au autosesizat și au deschis un dosar penal de ucidere din culpă, după ce sora regreatului cântăreț a anunțat că și alți pacienți ai clinicii au ajuns în stare gravă la spital.

Medicii legiști spun că Petrică Mîțu-Stoian a murit în urma unui şoc traumatic din cauza tratamentului cu oxigen hiberbaric, făcut la o clinică privată din Reşiţa.

Raportul medico-legal final o sa fie gata după ce vin și rezultatele probelor de sânge, toxicologice, care au fost trimise la Institutul Mina Minovici.

 

 

citește și...