Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. ”A făcut și chimioterapie”

10.11.2021, 11:01
Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. ”A făcut și chimioterapie”
Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. ”A făcut și chimioterapie”

Interpretul de muzică populară petrică Mâțu Stoian a încetat din viață la vârsta de 61 de ani. Despre  regretatul artist s-a aflat că în anul 2019 a fost diagnosticat cu cancer. Sora artistului a vorbit despre boala cumplită cu care s-a confruntat acesta. ”A făcut și chimioterapie” , a declarat sora lui Petrică Mâțu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian era diagnosticat de câțiva ani cu cancer, în 2019 îi fusese extirpat un rinichi și atunci a făcut chimioterapie. În octombrie, când a aflat că avusese COVID, făcuse un examen CT care arăta că nu mai are tumoarea. Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a confirmat pentru Gândul că fratelui ei i-a fost descoperită o tumoare canceroasă pe rinichiul drept. „Au trecut doi ani, nu mai avea nimic, a trecut bine peste operație, după ce i-au scos rinichiul drept. Cu asta nu a avut nicio treabă, totul e de la clinica aia (n.r. unde artistul a mers pentru a face un tratament în camera hiperbară)”, a explicat Maria Tărchilă pentru sursa citată.

”După operația de rinichi, a făcut și chimioterapie, normal, că așa se face, dacă se consideră că este cancerigen. După, au ieșit toate analizele bune, nu a mai avut nicio treabă cu oncologia”, a mai spus sora lui Petrică Mâțu Stoian.

Petrică Mâțu Stoian a avut cancer în 2019. Ce a spus impresarul său

Doru Gușman, mpresarul lui Petrică Mâțu Stoian a confirmat și el că interpretul s-a operat de cancer în urmă cu doi ani. „Este adevărat ( n.r. că a fost operat de cancer), pe 28 mai 2019 a fost operat la Fundeni. I s-a extirpat rinichiul drept, dar nu a mai avut nicio problemă de atunci. A făcut chimioterapie un an de zile. La un an am făcut teste și nu era niciun fel de problemă oncologică. Acum, fiind al doilea an, am făcut CT-ul. (…) La acest CT am aflat că plămânii sunt afectați, plămânul drept are geam mat 40%. Am aflat că trecuse printr-o perioadă de COVID. (…) El fusese într-adevăr răcit cu vreo două săptămâni înainte, dar s-a tratat cu paracetamol, cu Fervex. (…) În al treilea rând, am aflat că nu are niciun fel de problemă oncologică”, a spus impresarul Doru Gușman la emisiunea ”Acces Direct”, de la Antena 1, potrivit spynews.ro.


“Acum două săptămâni i-a venit lui ideea să se ducă la această cameră hiperbarică. A luat numărul de pe internet. Era una la Constanța și una la Reșița. Nu l-am putut opri! Nici de la filmări, nici să plece la clinică! Eu am simțit că nu-i va face bine, că are probleme cu inima. El a spus că medicii îi fac analize acolo. Nu știu dacă i le-au făcut sau nu. Nu mai era el din urmă cu o lună! Înainte să plece s-a dus și a luat mir, s-a miruit și a plecat! Am stat 16 ani împreună. Fetele mele îl iubeau ca pe mine! Suferim după el”, a povestit Doru Gușman în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, notează click.ro.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Solistul de muzică folclorică va fi înmormântat în costum popular. Ulterior, sicriul a fost dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian va fi condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

citește și...