Cine sunt cei 7 oligarhi ruși care au fost asasinați de Putin. Cel puțin cinci dintre presupusele sinucideri au fost catalogate ca fiind “suspecte”

13.09.2022, 13:14
Cine sunt cei 7 oligarhi ruși care au fost asasinați de Putin. Cel puțin cinci dintre presupusele sinucideri au fost catalogate ca fiind suspecte

Cel puțin șapte oligarhi ruși apropiați de Vladimir Putin ar fi fost uciși, în timp ce președintele își curăță cercul de foști aliați bogați. De la începutul anului, mai mulți apropiați ai lui Putin au murit în circumstanțe misterioase. Dar sursele cred că este posibil ca aceștia să fi fost de fapt asasinați, deoarece se susține că au existat similitudini cu privire la moartea lor.

Cea mai recentă victimă aparentă a fost Ivan Pechorin – omul de bază al lui Putin pentru dezvoltarea vastelor resurse arctice ale Rusiei. Acesta a căzut de pe o barcă în apele din apropierea Insulei Russky în circumstanțe misterioase.

Acest lucru a avut loc la doar câteva săptămâni după ce șeful petrolier Ravil Maganov a murit după ce “a căzut de la fereastra unui spital”, transmite The Sun.

Șeful gigantului petrolier rus Lukoil a crticat războiul din Ucraina

În vârstă de 64 de ani, care era șeful gigantului petrolier rus Lukoil, ar fi murit după ce a căzut de la o fereastră de la etajul șase al Spitalului Clinic Central din Moscova.

Lukoil, care criticase anterior războiul din Ucraina, a confirmat decesul lui Maganov, dar, în mod bizar, a pus-o mai degrabă pe seama unei boli necunoscute. O fotografie distribuită online ar fi arătat un sac de cadavre care conținea cadavrul lui Maganov pe jos, lângă zidul spitalului.

Canalul Telegram anti-Kremlin General SVR a susținut că Maganov a fost ucis la ordinul lui Putin.

S-a raportat că soția sa se afla în camera alăturată în momentul morții sale și că nu existau camere de supraveghere îndreptate spre clădirea din punctul în care a căzut.

Surse din cadrul forțelor de ordine ar fi declarat că la fața locului nu a fost descoperit niciun bilet de adio.

Cine sunt cei 7 oligarhi ruși care au fost ASASINAȚI de Putin

Dar acestea sunt doar cele mai recente morți misterioase în rândul fostului cerc de apropiați ai Kremlinului de la începutul războiului din Ucraina.

La 25 februarie – a doua zi după ce Putin a ordonat intrarea trupelor sale în Ucraina – cadavrul lui Alexander Tyulakov, un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom la nivel de director general adjunct – a fost descoperit mort de către iubita sa.

Gâtul bărbatului de 61 de ani era în ștreang în locuința sa de 500.000 de lire sterline.

Cu doar trei săptămâni înainte – în același complex rezidențial de elită din regiunea Leningrad – Leonid Shulman, șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, a fost găsit mort.

Gennady GudkovFost șef al FSB

Bărbatul în vârstă de 60 de ani a fost descoperit cu multiple plăgi înjunghiate într-o baltă de sânge pe podeaua băii sale.

Între timp, bogătașul Vladislav Avayev, 51 de ani, fost vicepreședinte al Gazprombank și fost oficial al Kremlinului, a fost găsit împușcat mortal în apartamentul său de elită din Moscova.

Iar câteva zile mai târziu, Serghei Protosenya, 55 de ani, a fost găsit mort prin spânzurare în Spania.

Protosenya era fost vicepreședinte al Novotek, o companie strâns legată de Kremlin.

Iar în martie, cadavrul miliardarului rus Vasili Melnikov a fost găsit în apartamentul său de lux cu răni de cuțit în orașul Nijni Novgorod.

Iată indicii care sugerează că cei șapte ar fi fost uciși, pe fondul temerilor că Putin își epurează cercul său de apropiați în timp ce invazia sa în Ucraina continuă să stagneze.

Ivan Pechorin

“SIMILITUDINI” ÎN CAZUL DECESELOR

Cel puțin cinci dintre presupusele sinucideri au fost catalogate ca fiind “suspecte” de către surse rusești – inclusiv de către un fost colonel FSB pe canalul de mesagerie Telegram.

Scriind pe Mozhem Obyasnit – care înseamnă “Putem explica” – Gennady Gudkov a afirmat că există similitudini în decesul managerilor de top și al familiilor acestora de la companiile de gaz de rang înalt.

“Dacă înțelegem deja că regimul este angajat în eliminarea adversarilor și dușmanilor săi, atunci de ce nu se vor ocupa de cei care sunt considerați trădători și care au fugit din sistem. Multe cazuri [de morți suspecte] sunt ca niște reglări de conturi.”

Fostul oficial de la Kremlin și vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avayev, a fost găsit mort de fiica sa

FAMILII GĂSITE MOARTE

În cele mai recente două incidente macabre, familiile celor doi oligarhi au fost ucise – ceea ce ridică suspiciuni că “sinuciderile” au fost înscenate.

Vladislav Avayev, în vârstă de 51 de ani, a fost găsit împușcat mortal împreună cu soția sa, Yelena, în vârstă de 47 de ani, și cu fiica sa Maria, în vârstă de 13 ani, în locuința lor din Moscova.

Cadavrele au fost descoperite de fiica cea mare a lui Avayecv, Anastasia, în vârstă de 26 de ani, alături de un total de 13 arme diferite.

O sursă din cadrul forțelor de ordine a declarat că în mâna lui Avayev a fost găsit un pistol.

Analistul de la Kremlin, Olga Lautman, a declarat că Avayev a lucrat anterior în administrația prezidențială a lui Putin, precum și în parlament, sau Duma.

Între timp, într-un ecou înfiorător al morții lui Avayev, magnatul rus Serghei Protosenya, 55 de ani, soția sa Natalya, 53 de ani, și fiica sa Maria, în vârstă de 18 ani, au fost descoperiți morți în vila lor de lux din Spania.

Protosenya, care se lăuda cu o avere de peste 333 de milioane de lire sterline, nu a lăsat un bilet de adio înainte de a se spânzura în curte.

Potrivit rapoartelor, Natalia și Maria au fost tăiate cu un topor în paturile lor în Lloret de Mar, pe Costa Brava din Spania.

Poliția a găsit scena macabră după ce fiul adolescent al cuplului, care se afla în Franța la momentul respectiv, a ridicat semne de întrebare.

Presupusele neconcordanțe de la locul crimei și coincidența morții a doi oligarhi din industria gazului și a familiilor acestora în decurs de câteva zile au ridicat suspiciuni.

Alexander Tyulyakov, un manager de top în cadrul Gazprom, a fost găsit mort a doua zi după izbucnirea războiului

 

OLIGARH “BĂTUT CRUNT” ÎNAINTE DE MOARTE

La doar o zi după ce Putin a invadat Ucraina, a fost găsit cadavrul directorului general adjunct al Gazprom, Alexander Tyulakov.

Trupul său spânzurat a fost descoperit de iubita sa în casa sa de 500.000 de lire sterline din Leningrad.

Dar, potrivit rapoartelor, acesta a fost bătut crunt înainte de a muri – ceea ce a ridicat speculații cu privire la modul în care a murit.

Managerul de top al Gazprom, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit mort în conacul său cu multiple răni prin înjunghiere

CUȚITUL “LA ÎNDEMÂNĂ

În același complex rezidențial închis din regiunea Leningrad, Leonid Shulman – șeful departamentului de transport al Gazprom Invest – a fost găsit mort pe 29 ianuarie.

El a fost descoperit cu multiple răni prin înjunghiere într-o baltă de sânge pe podeaua băii sale.

A fost găsit un bilet, al cărui conținut nu a fost dezvăluit, iar Comitetul de Investigații din Rusia ar fi refuzat să discute despre deces.

S-a raportat că un cuțit a fost găsit în cadă, aparent la îndemână.

 

“LEGĂTURI CU KREMLINUL

Suspiciunile au fost ridicate în legătură cu cele cinci decese, deoarece acestea au loc pe fondul unei reorganizări a acționariatului în afacerile din Rusia.

Schimbarea a fost declanșată de sancțiunile occidentale care au înghețat multe averi.

Inginerul și economistul Protosenya a fost contabil-șef al companiei Novatek, cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia, între 2002 și 2014, iar apoi vicepreședinte.

El avea o avere de 440 de milioane de dolari, se susține.

Novatek este deținută în coproprietate de un prieten apropiat al lui Putin, Gennady Timchenko, iar gigantul privilegiat fusese recent exclus din edictul liderului de la Kremlin de a tranzacționa energie doar în ruble.

De asemenea, compania este strâns legată de Pyotr Kolbin, un prieten din copilărie al lui Putin, despre care se presupune că este “deținătorul din umbră al averii lui Putin”.

“Așadar, în circumstanțe ciudate și similare, familiile managerilor a două companii private cheie care gestionează banii anturajului lui Putin au murit”, a declarat Mozhem Obyasnit.

Miliardarul Vasili Melnikov a fost găsit mort alături de familia sa luna trecută

“LUPTĂ SĂ CREADĂ”

În martie, cadavrele miliardarului rus Vasili Melnikov, ale soției și celor doi fii ai săi au fost descoperite în apartamentul său de lux din orașul Nijni Novgorod, la 250 de mile est de Moscova.

Toți au murit din cauza rănilor prin înjunghiere, potrivit ziarului rus Kommersant.

Ziarul i-a citat pe anchetatorii poliției, care au declarat că au stabilit că Melnikov și-a ucis familia înainte de a se sinucide.

Cu toate acestea, vecini și rude au ieșit între timp în față și au declarat că se luptă să creadă că Melnikov ar fi putut face ceva atât de rău.

Omul de afaceri fusese director la firma medicală MedStom, care a avut mult de suferit ca urmare a sancțiunilor economice impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, potrivit publicației ucrainene Glavred.

Mikhail Watford, de origine ucraineană, a fost găsit mort în conacul său din Surrey luna trecută

UN CRITIC AL LUI PUTIN A FOST GĂSIT MORT

 

La începutul lunii martie, la doar o săptămână de la începerea războiului, poliția din Surrey a fost chemată la casa luxoasă a unui magnat ucrainean al afacerilor, Mihail Watford.

Acesta, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit spânzurat în locuința sa de 18 milioane de lire sterline de pe domeniul exclusivist Wentworth Estate din Virginia Water.

O vecină a lui Mihail a afirmat că acesta i-a spus că Putin l-a pus pe o listă de urmărire.

Ea a mai spus că dl Watford, cunoscut sub numele de Misha, a fost prieten cu miliardarul rus Boris Berezovsky, găsit spânzurat în casa sa din Ascot, Berks, în 2013.
Dl Watford i-a spus că Berezovsky a fost ucis de o agenție de informații.

Vecinul a continuat: “Mi-e greu să cred că Misha și-ar fi luat singur viața. Nu se potrivește”.

 

 

 

citește și...