Tragedie la concertul-tribut dedicat ABBA, în Suedia. Două persoane au murit chiar înainte de spectacol

03.11.2021, 17:49
Tragedie la concertul-tribut dedicat ABBA, în Suedia. Două persoane au murit chiar înainte de spectacol

Două persoane au murit și o alta a fost rănită, după ce un bărbat a căzut de la etajul șapte, într-o sală de concerte din Suedia.

Aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat la sala Uppsala Konsert & Kongress din apropierea capitalei, Stockholm, pentru un concert omagial dedicat trupei ABBA, marți seara.

Dar cu 30 de minute înainte ca spectacolul să înceapă, un bărbat a căzut de la etajul șapte, în foaierul deschis de la parter.

Doi bărbaţi au murit

Bărbatul de 80 de ani a căzut peste doi spectatori – un bărbat şi o femeie, ambii în jurul vârstei de 60 de ani -, a spus poliția. Una dintre persoane a murit, iar cealaltă a fost rănită mortal.

A treia persoană, o femeie, a rămas cu răni care nu-i pun viața în pericol și a fost transportată la spital.

Numele celor trei persoane implicate în acest accident nu au fost dezvăluite. Poliția a spus că bărbatul care a căzut ar avea 80 de ani, iar celălalt 60 de ani.

ABBA urma să lanseze primul lor album după 40 de ani

Albumul ce va fi lansat vineri va încheia cariera celor patru membri ai trupei suedeze, aceștia precizând că, indiferent de modul în care publicul va primi noile piese, se vor retrage definitv.

Anunțul despre revenirea trupei ABBA a a fost făcut în cadrul unui eveniment organizat la Londra şi difuzat în direct pe canalul de YouTube al grupului ABBA.

ABBA, unul dintre cele mai populare grupuri pop din lume, ale cărui discuri s-au vândut în peste 385 de milioane de copii pe plan mondial, va lansa un nou album de studio, intitulat “Voyage”, în data de 5 noiembrie. Două single-uri extrase de pe acest material discografic, “I Still Have Faith in You” şi “Don’t Shut Me Down”, au fost lansate. Precedentul album de studio al trupei ABBA s-a intitulat “The Visitors” şi a fost lansat în 1981.

Formația suedeză, care s-a bucurat de mare succes în anii 1970-1980 și a lansat numeroase hituri, s-a destrămat în anul 1982.  Celebra formație este formată din muzicienii Benny Andersson și Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad și Agnetha Fältskog. Titulatura formației ABBA este un acronim, provenind de la inițialele prenumelor celor patru componenți ai formației.

citește și...