Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, afectat de incendiu de curând, ar putea redeschis parțial în decembrie

02.11.2021, 11:25
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, afectat de incendiu de curând, ar putea redeschis parțial în decembrie
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, afectat de incendiu de curând, ar putea redeschis parțial în decembrie

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, afectat în urma unui incendiu produs în data de 1 octombrie, ar putea fi redeschis parţial în luna decembrie. În urma incendiului de la începutul lunii octombrie, șapte paciențiau murit. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Prefectura Constanţa a informat, luni seara, că Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, unde la începutul lunii trecute a avut loc un incendiu soldat cu mai mulți pacienţi decedaţi, ar putea fi redeschis, cel puţin parţial, în luna decembrie. “În ceea ce priveşte Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, reprezentanţii Primăriei Constanţa estimează că, în luna decembrie, unitatea medicală ar putea fi redeschisă, cel puţin parţial. De asemenea, aceştia au transmis că astăzi, 01.11.2021, a fost depus proiectul tehnic la ISU ‘Dobrogea’ Constanţa, urmând ca în cel mai scurt timp să fie eliberate avizele necesare. Concomitent, se lucrează la expertiza tehnică a clădirii, precum şi la refacerea circuitelor şi a instalaţiilor electrice, astfel încât clădirea să prezinte o siguranţă absolută în exploatare”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectură, potrivit Agerpres.

Managerul interimar al SCBI a informat că, în acest moment, 40 dintre angajaţi sunt detaşaţi la diverse unităţi medicale pe o perioadă de trei luni. Alţi 95 de angajaţi sunt detaşaţi pe o perioadă de 30 de zile, care va fi prelungită în urma demersurilor realizate împreună cu managerii unităţilor sanitare din judeţ şi cu DSP Constanţa.

Dosar penal după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Un incendiu devastator a izbucnit în data 1 octombrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.  În urma incendiului, șapte persoane au murit.
Alți 113 pacienți au fost transferați la alte spitale. Cele șapte victime au fost găsite în Secția ATI, în paturi. Acolo erau internate 10 persoane. Ulterior, alte cinci persoane transferate de la Spitalul de Boli Infecţioase şi-au pierdut viaţa.

Surse IGSU au declarat că în secția ATI erau 8 locuri, iar în data de30 septembrie 2021  au fost suplimentate cu încă două paturi. Circuitul electric ar fi fost astfel suprasolicitat și una dintre prize ar fi cedat.

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă, după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța.

citește și...