Alți doi pacienți de la Spitalul din Constanța au murit. Fuseseră transferați la alte spitale după incendiul devastator

05.10.2021, 12:44
Alți doi pacienți de la Spitalul din Constanța au murit. Fuseseră transferați la alte spitale după incendiul devastator
Alți doi pacienți de la Spitalul din Constanța au murit. Fuseseră transferați la alte spitale după incendiul deevastator

Alte două persoane care s-au aflat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde la începutul acestei luni a avut loc  un incendiu devastator, au murit. În urma incendiului, aceștia fuseseră transferați la alte spitale. Este vorba despre doi bărbați, unul în vârstă de 63 de ani, iar celălalt în vârstă de 75 de ani.

Doi pacienți transferați de la Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, după izbucnirea incendiului de săptămâna trecută, au murit, transmite Digi24. Un pacient în vârstă de 63 de ani, care care fusese transferat la Spitalul de Pneumoftiziologie, a murit în această dimineață. Potrivit medicilor, decesul s-a produs din cauza infecției cu COVID și nu are legătură cu fumul pe care este posibil să-l fi inhalat în timpul incendiului.

Al doilea pacient decedat este un bărbat în vârstă de 75 de ani, care fusese transportat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Medicii spun că decesul nu a fost cauzat de inhalarea de fum, ci de situația medicală gravă în care era.

Dosar penal după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Un incendiu devastator a izbucnit în data 1 octombrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.  În urma incendiului, șapte persoane au murit.
Alți 113 pacienți au fost transferați la alte spitale. Cele șapte victime au fost găsite în Secția ATI, în paturi. Acolo erau internate 10 persoane. Surse IGSU au declarat că în secția ATI erau 8 locuri, iar ieri, 30 septembrie 2021,  au fost suplimentate cu încă două paturi. Circuitul electric ar fi fost astfel suprasolicitat și una dintre prize ar fi cedat.

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă, după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța.

citește și...