VIDEO / Incendiu la Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane au murit. Dosar penal pentru ucidere din culpă

01.10.2021, 15:50
VIDEO / Incendiu la Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Șapte persoane au murit.  Dosar penal pentru ucidere din culpă
Incendiu puternic la Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri dimineață, 1 octombrie 2021, la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Incendiul a izbucnit la secția ATI. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța sunt evacuați. Potrivit IGSU, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajări mari de fum.

UPDATE, ora 15:43: Şapte oameni au murit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, a anunţat vineri ministrul de Interne, Lucian Bode. Anterior, autorităţile anunţaseră că sunt 9 oameni morţi în incendiul de la Constanţa. Șeful DSU, Raed Arafat a comentat confuzia privind numărul victimelor incendiului din Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.  ”Când raportăm date în dinamică, se întâmplă astfel de cazuri. Noi nu am confundat că 2 persoane în viață ar fi decedat. S-a confundat un număr S-a calculat din greșeală 9 în loc de 7, pentru că s-au calculat de două ori 2 decedați”, a spus acesta, citat de Hotnews.

UPDATE, ora 12:31:  Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă, după incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, soldat, până acum, cu nouă morți. Dosarul penal a fost deschis pentru ucidere din culpă la Parchetul Tribunalului Constanța, transmite GÂNDUL. Surse IGSU au declarat, pentru Gândul, că în secția ATI erau 8 locuri, iar ieri au fost suplimentate cu încă două paturi. Circuitul electric ar fi fost astfel suprasolicitat și una dintre prize ar fi cedat.

UPDATE, ora 11:42: Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că 9 pacienți au murit în incendiu. Cele 9 victime au fost găsite în Secția ATI, în paturi. Acolo erau internate 10 persoane Informațiile transmise de DSU: Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55.

UPDATE, ora 11:27: Ministrul interimar al Sănărății, Cseke Attila: ”Nu pot să confirm un număr de persoane decedate, dar pot să confirm că sunt persoane decedate. Toate aceste informații vor fi comunicate după finalizarea intervenței ISU și evacuarea pacienților. De dimineață am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților”

UPDATE, ora 11.01: Surse MAI citate de Digi24 indică un bilanț provizoriu de opt morți.

UPDATE, ora 10:56: Patru persoane au murit în incendiul puternic izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, conform prefectului de Constanța, Silviu Coșa.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, iar la această oră pacienții sunt evacuați. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, transmite Hotnews. La fața locului au ajuns numeroase echipaje de pompieri și ambulanță. Primele informații arată că focul ar fi izbucnit la Secția ATI, la primul etaj al spitalului.

La acest moment, pacienţii sunt evacuaţi. ISU cerut în sprijin echipaje din Călărași și Ialomița. De la ISU Călărași se trimit în sprijin 7 ambulanţe SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU Ialomița se deplasează 1 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple, a transmis IGSU. Pompierii au instalat lângă spital o unitate mobilă pentru triajul pacienților evacuați

Incendiu la Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Ce a declarat șeful Șeful Consiliului Județean Constanța

Șeful Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a declarat, la Digi 24, că s-a dispus evacuarea UPU și a secției de terapie intensivă, iar pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean Constanța. Acesta a spus spitalul nu se află în subordinea Consiliului Județean, ci a Primăriei.

“Nu este în subordinea CJ, dar suntem în contact în permanență cu cei care sunt la fața locului. Deocamdată, din ce știu, nu sunt victime și nu sunt răniți”, a spus acesta. Spitalul este foarte vechi, de 60 – 70 de ani.

Foto: Captură Facebook Ziua De Constanța

citește și...