Sora lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa clinicii unde acesta a fost tratat. ”L-au băgat la o procedură, fără să îl controleze nici la acte, nici la nimic”

09.11.2021, 14:49
Sora lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa clinicii unde acesta a fost tratat. ”L-au băgat la o procedură, fără să îl controleze nici la acte, nici la nimic”
Sora lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa clinicii unde acesta a fost tratat. ”L-au băgat la o procedură, fără să îl controleze nici la acte, nici la nimic”

Sora regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a făcut acuzații la adresa clinicii private unde artistul a fost tratat post-COVID. ”L-au băgat la o procedură, fără să îl controleze nici la acte, nici la nimic”, a afirmat sora lui Petrică Mâțu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, are se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat. Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Acesta dorește să afle dacă medicii de la clinica privată i-au făcut artistului toate analizele necesare înainte de a fi supus terapiei hiperbare. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Solistul de muzică folclorică va fi înmormântat în costum popular. Ulterior, sicriul va fi dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian va fi condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta va fi înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

Sora lui Petrică Mâțu Stoian, acuzații la adresa clinicii unde acesta a fost tratat. ”A fost un test, dar cum să bagi un om fără să te uiți pe acte, să vezi dacă e cardiac sau ceva?!”

Sora lui Petrică Mâțu Stoian a afirmat, la Antena 3, că artistul ar fi regretat faptul că s-a internat în acea clinică și că a acceptat tratamentul. Aceasta a mai spus că fratelui său nu i s-au făcut teste înainte de a începe tratamentul. ”L-au băgat la o procedură, fără să îl controleze nici la acte, nici la nimic. A fost un test, dar cum să bagi un om fără să te uiți pe acte, să vezi dacă e cardiac sau ceva?! I-am spus, Petrică, tu ești un om puternic, nu trebuie să te lași, fă un efort, dacă îmi spuneai din timp te duceam în Austria, te duceam în Ungaria, te duceam oriunde, dar… dacă nu am știut. A regretat chestia asta, că s-a dus acolo”, a declarat sora lui petrcă Mâțu Stoian, citată de spynews.ro.

Primele concluzii în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian arată că interpretul de muzică populară ar fi murit din cauza unui vas de sânge care s-a spart și a provocat o hemoragie la nivelul plămânului, au declarat surse medicale pentru Gândul. Plămânii i-ar fi fost afectați din cauza supradozei de anticoagulant cu care artistul s-a tratat în perioada post-COVID, iar ulterior, organele ar fi fost supuse unui șoc din cauza cantității mari de oxigen, artistul suferind o barotraumă, au explicat sursele citate, menționând că examenul toxicologic va fi efectuat marți la IML.

citește și...