Selly a făcut declarații tăioase la adresa Ministrului Educației! Vloggerul a răbufnit. Ce a spus despre Monica Anisie

05.09.2020, 13:18
Selly a făcut declarații tăioase la adresa Ministrului Educației! Vloggerul a răbufnit. Ce a spus despre Monica Anisie
Selly a făcut declarații tăioase la adresa Ministrului Educației Monica Anisie

Selly nu se oprește! Celebrul vloggerul a tunat și fulgerat la adresa Ministrului Educației, Monica Anisie. Într-un nou vlog urcat pe Youtube, Selly, a dezvăluit ce anume l-a deranjat, după ce a fost invitat la minister ca să discute despre propunerile lui privind reformele din învățământul românesc.

Selly, pe numele său adevărat, Andrei Șelaru, a fost invitat zilele trecute de Monica Anisie la minister, însă întâlnirea a fost anulată, după ce adolescentul a declarat că urma să facă live-uri pe Facebook și Instagram și, totodată, să fie prezentate la mai multe televiziuni. Gestul Monicăi Anisiei l-a supărat extrem de tare pe Selly.

Selly, supărat pe Ministrului Educației

‘Eu i-am spus din prima, la telefon, doamnei ministru că-mi doresc să fie o discuție complet transparentă, nu ceva cu ușile închise! Tocmai pentru că educația și schimbarea educației, reforma educației e ceva de interes național. Doar că atunci când la minister s-a aflat că vor fi și camere de filmat, și presă la fața locului, întâlnirea n-a mai avut loc.

Doamna ministru Anisie m-a sunat și era foarte supărată și mi-a spus că nu e ok să face așa ceva, cu presă. Mi-a spus ceva de genul: Păi, cum, noi să dezbatem și să facem live pe Facebook?!? Că noi nu facem asta pentru imagine! Noi facem asta că chiar vrem să schimbăm ceva! Că, uite, președintele Consiliului Elevilor, știți de câte ori a venit la mine? Și nu a venit niciodată cu presă. Dumneavoastră de ce veniți cu presă aici? Vreți să ne intimidați?

Nu. E vorba de o discuție transparentă. Educația e un subiect care trebuie discutat de față cu toată lumea, de față cu elevii. Voi m-ați trimis acolo. Dacă eu mergeam acolo, invitat de doamna Anisie, mă duceam cu susținerea voastră în spate, mă duceam pentru că voi mi-ați validat mesajul prin numărul imens de like-uri, de share-uri, de vizualizări, de comentarii. Și atunci e meritul vostru să știți ce se discută dacă eu ar fi să merg la minister.

Este meritul vostru să fie ceva complet transparent și să vedeți fiecare cuvânt care este discutat acolo. Pentru că, voi, elevii și majoritatea celor care mă urmăriți sunteți elevi și studenți, voi sunteți beneficiarul educației. Voi trebuie să știți ce discuții au loc și ce decizii se iau în educație – pentru că voi sunteți principalii afectați de deciziile care se iau! Vă privește direct și ar trebui să aveți acces la tot ce se discută, pentru că părinții voștri plătesc taxe pentru ca oamenii ăia să fie în funcțiile care sunt și să ia decizii pentru voi’, a spus Selly într-un vlog de pe canalul său de YouTube.

Criticat de Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației

După ce a dat BAC-UL, pe care l-a promovat cu note mari, cunoscutul vlogger a făcut publice unele dintre părerile sale la adresa învățământului românesc, iar acest lucru i-a adus numai critici.

Mesajul dur al tânărului l-a deranjat pe Daniel Funeriu, fostul ministru al Educației. Daniel Funeriu nu a avut rețineri în a-l insulta pe vlogger, pe care l-a numit ‘maimuţă încălţată needucată cu figuri în cap’.
‘Cum adică ”școala de azi te pregătește pentru 1900 nu pentru 2020”? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat și nu ne-a spus? Văd răsmeriță că nu se face educație financiară și conduită preventivă. Really? Finanțele personale sunt, de când lumea, despre plus, minus, înmulțit și împărțit și ceva calcul banal de dobânzi. Adica aritmetică de clasa a 5-a. Aaa, și cumpătare. 

Conduita preventivă se învață la școala de șoferi, nu la ciclul primar. Iar însușirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învățat la școală disciplina decât de o maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap’, a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

citește și...