Selly, atac dur la sistemul de educație din România! Vloggerul nu s-a putut abține: ‘Proști și ticăloși’

01.07.2020, 12:15
Selly, atac dur la sistemul de educație din România! Vloggerul nu s-a putut abține: 'Proști și ticăloși'
Selly, atac dur la sistemul de educație din România! Vloggerul nu s-a putut abține: 'Proști și ticăloși'

Selly, pe numele său real Andrei Șelaru, a absolvit liceul și a reușit să ia note destul de mari la examenul de Bacalaureat. Cu toate că vloggerul a fost felicitat pentru reușita sa, acesta a lansat un atac dur la sistemul de educație din România.

Tânărul de 18 ani a terminat clasa a 12-a cu media 9,60 la Bac! Recent, el a filmat un video intitulat ‘Am picat Bacu’, în care a criticat dur școala românească.

A luat BAC-ul cu notă mare

‘Salut! Eu sunt Selly şi azi s-au afişat rezultatele la BAC. Nu, nu am picat BAC-ul, dar dacă el s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viaţă, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau în scris aici că picam BAC-ul. Şi probabil că toţi colegii mei picau la fel ca mine acest examen al maturităţii‘, a spus Selly în deschiderea clipului.

Adolescentul a mai adăugat că examenul de Bacalaureat se află pe o pantă descendentă și este esențial ca lucrurile să se schimbe.

‘Să spui că tot ce înveţi pentru BAC îţi va folosi în viaţă este ca şi cum ai spune că titlul acestui videoclip nu este cel mai mare clickbait. Este, îmi cer scuze, dar nu ştiam cum să vă atrag atenţia, pentru că, de obicei, lumea vrea să vadă pe YouTube distracţie, circ, manele, nu prea are chef de discuţii serioase şi chiar trebuie să avem discuţia asta, despre ce mai înseamnă educaţia în 2020, ce mai înseamnă Bacalaureatul în 2020. Pentru că dacă ceva nu se va schimba în educaţie, în următorii 10, 20 de ani, Bacalaureatul chiar nu o să mai însemne nimic’, a mai spus Selly.

Selly îi critică pe cei care conduc învăţământul din România

Mai mult de atât, vloggerul a criticat și munca oamenilor de la putere, care nu fac nimic pentru a aduce unele modificări în sistemul de educație din România. Selly i-a caracterizat drept proști și ticăloși.

‘Învăţăm şi lucruri utile în şcoală, de la matematică la istorie, dar mi se pare că se pune obsesiv accentul pe câteva materii, în timp ce altele care sunt cu mult mai importante, cum ar fi educaţia financiară, educaţia civică sunt băgate complet sub preş. Şcoala ocoleşte materiile astea, iar eu cred că cei care iau deciziile, nu fac asta din greşeală. Cred că e o treabă intenţionată acolo. Oamenii care conduc învăţământul din România, de 30 de ani încoace, cei care au într-adevăr putere de decizie asupra lucrurilor care se întâmplă, sunt fie proşti, fie ticăloşi. Iar de cele mai multe ori sunt şi proşti şi ticăloşi’, a mai conchis tânărul.

citește și...