Scade numărul cazurilor de coronavirus în România: 823 în ultimele 24 de ore

03.08.2020, 13:15
Scade numărul cazurilor de coronavirus în România: 823 în ultimele 24 de ore
Scade numărul cazurilor de coronavirus în România: 823 în ultimele 24 de ore

După 12 zile consecutiv cu peste 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi în România, numărul îmbolnăvirilor a scăzut luni, 3 august 2020.

Alte 823 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 54.009.

În unitățile sanitare , numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660.

Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internați 419 pacienți, notează Hotnews.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 5.143 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.538 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 17.675 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

Avertismentul lui Raed Arafat

Raed Arafat a explicat că foarte multe studii avertizează asupra faptului că persoanele asimptomatice pot transmite virusul.

”Dacă 70-80 la sută din populație respectă regulile și știu că trebuie să-i apere pe ceilalți și să se apere pe ei, dacă rămâne un procent care nu respectă și acest procent circulă, nu poartă mască, acest procent va afecta pe restul oamenilor (…). A fost o discuție care a indus foarte multă lume în eroare – discuția pe asimptomatic.

NU! Asimptomaticul are virusul și transmite și sunt multe studii la acest moment. Cel puțin câteva din ele le-am primit de la un coleg din Statele Unite, medic implicat direct în tratamentul pacienților cu COVID. Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit.

Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

”Vaccinul nu va rezolva instantaneu situația”

Raed Arafat a explicat că vaccinul anti-Covid nu va rezolva imediat situația.

”Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a spus acesta.

”Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici, a adăugat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

citește și...