Ce salariu lunar are Raed Arafat. Averea strânsă de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

22.07.2020, 10:59
Ce salariu lunar are Raed Arafat. Averea strânsă de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență
Ce salariu lunar are Raed Arafat. Averea strânsă de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

S-a aflat ce salariu lunar încasează Raed Arafat, șeful Deprtamentului pentru Situații de Urgență.

Raed Arafat și-a făcut publică noua declarație de avere pe 15 iunie 2020. Potrivit postului de televiziune Antena 3, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență deține un apartament de 80 de metri pătrați, în județul Ilfov, și 35% din casa părintească care se află în Palestina.

30.000 de euro în conturi

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență are proximativ 30.000 de euro, bani depuși în mai multe conturi.

În ceea ce privește salariul pe care l-a încasat în anul fiscal precedent, acesta este de aproximativ 10.000 de lei pe lună, conform sursei mai sus citate.

Anual el a primit de la Ministerul Afacerilor Interne venituri de 116.808 lei, la care s-au mai adăugat încă 13.316 ca normă de hrană și echipamente.

Raed Arafat mai are încă două salarii din mediul universitar. Acesta mai ia 1.826 lei de la Universitatea din Cluj Napoca și 3.739 lei de la cea din București, ca profesor asociat.

Cine este Raed Arafat

Raed Arafat, în vârstă de 56 de ani, este un medic român de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă.

Raed Arafat s-a născut în Damasc, capitala Siriei, dar a copilărit în orașul Nablus, aflat în nordul Cisiordaniei. În anul 1981, la vârsta de 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina.

Raed Arafat a studiat limba română la Pitești, iar ulterior a urmat cursurile Universității de Medicină Iuliu Hațieganu din Cluj. Ulterior, acesta s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă.

În septembrie 1990, Raed Arafat  a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

În luna ianuarie a anului 2014, Raed Arafat a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) creat în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne.

citește și...