Raed Arafat: ”Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%”

20.05.2020, 13:36
Raed Arafat: ”Dacă o persoană infectată nu poartă mască, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a publicat, pe contul său de Facebook, o schemă prin care explică de ce este importantăpurtarea măștii de protecție.

Raed Arafat afirmă că dacă o persoană infectată nu poartă mască de protecție, probabilitatea de infectare a unei alte persoane este de 70%, chiar dacă aceasta are mască de protecție.

„Pentru cei care nu înțeleg de ce trebuie să poarte mască sau ceva cu care să acopere nasul și gura”, a scris șeful departamentului pentru Situații de Urgență în mediul online.


„Am pus astăzi pe Facebook o schemă care arată cum se infectează de la persoană la persoană dacă poartă mască persoana care este infectată, dacă poartă mască persoana care nu este infectată și stă lângă o persoană infectată și dacă poartă amândouă persoanele mască. Dacă poartă amândouă persoanele mască, rata de infecție, conform graficului, este de 1,5%, deci ar trebui să ne gândim, pe când dacă poartă mască persoana neinfectată și persoană infectată nu poartă mască rata de infecție poate să ajungă la 70%”, a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

17.387 de cazuri de coronavirus în România

Până astăzi, 20 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.387 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit Hotnews, până acum au decedat 1141 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu COVID-19, 10.356 au fost declarate vindecate și au fost externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.050 de persoane. Alte 30.645 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 332.487 de teste.

Țara în care dacă nu porți mască de protecție riști până la 3 ani de închisoare

Autoritățile din Qatar au introdus măsuri extrem de dure pentru cei care nu respectă măsurile impuse în această perioadă de criză provocată de pandemia de coronavirus.

Astfel, conform Gulf News, persoanele care nu poartă mască de protecție în public riscă pedeapsa cu închisoare până la trei ani.

Pe lângă închisoare, cei care nu respectă regulile pot fi sancționați și cu amenzi în valoare de 200.000 de riali, adică aproximativ 51.000 de euro.

citește și...