Un medic de la Spitalul Universitar din București a murit din cauza COVID-19

19.05.2020, 12:38
Un medic de la Spitalul Universitar din București a murit din cauza COVID-19
Un medic de la Spitalul Universitar din București a murit din cauza COVID-19

Cătălin Bărbulescu, medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgență din București infectat cu coronavirus, a murit luni seară.

Medicul Cătălin Bărbulescu avea 65 de ani.

“Colegul nostru, dr Cătălin Bărbulescu, a încetat din viață aseară. Gândul nostru să urmărească permanent de acum acest om bun. Spitalul Universitar de Urgență suferă azi prima pierdere în această lupta cu vremurile”, a anunțat spitalul marți dimineață, pe pagina de Facebook.

Acesta fusese contactul unei paciente infectate cu COVID-19 și suferea de mai multe afecțiuni: boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), hepatită C, diabet, sechele de tuberculoză, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro.

Doctorul a fost internat inițial la Institutul Matei Balș, iar din 7 mai se afla la Institutul Marius Nasta.

Peste 2.500 de cadre medicale infectate la nivel național

La începutul lunii aprilie, în Spitalul Universitar de Urgență București au fost testate pozitiv pentru coronavirus 35 de cadre medicale și 75 de pacienți.

Conform datelor furnizate marți de Grupul de comunicare strategică, la nivel național, sunt infectate cu coronavirus 2.625 de persoane din rândul cadrelor medicale și al personalului auxiliar.

Peste 17.000 de îmbolnăviri cu coronavirus în România

Pe teritoriul României au fost confirmate 17.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 1.126. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.930 de persoane au fost declarfate vindecate și au fost externate. La Terapie intensivă se află 193 de pacienți.

Până acum, la nivel național, au fost efectuate 313.621 de teste pentru coronavirus.

Pe teritoriul țării noastre, în carantină se află 12.351 de persoane, iar alte 17.797 se găsesc în izolare.

 

citește și...