Raed Arafat a răbufnit în fața Spitalului Matei Balș: ‘Este revoltă în capul dumneavoastră!’

29.01.2021, 09:45
Raed Arafat a răbufnit în fața Spitalului Matei Balș: 'Este revoltă în capul dumneavoastră!'
Inquam Photos / Octav Ganea

Vineri dimineață, 29 ianuarie, un incendiu puternic a izbucnit într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș. Aproximativ 120 de pacienți au fost evacuați și patru pacienți au murit arși. 

Primul apel la numărul unic de urgență 112 s-a dat în jurul orei 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14.

Din primele declarații făcute de comandatul intervenției, incendiul a izbucnit la parter și s-a manifestat pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum.

Ce a spus prefectul Capitalei despre incendiu

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a făcut primele declarații despre incendiul de la Matei Balș.

‘Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții’, a afirmat prefectul Traian Berbeceanu, la Digi24.

Raed Arafat s-a enervat și a țipat la un jurnalist

La fața loculuii s-a deplasat și coordonatorul DSU Raed Arafat, care a răbufnit în momentul în care a fost întrebat de un jurnalist cum este posibil ca după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț să se întâmple încă una de o asemenea amploare.

‘Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația. Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile. Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020. Tonul dumneavoastră…’, a strigat nervos Raed Arafat la jurnalistul respectiv.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va merge la ora 13.00 la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Unde au fost transferați pacienții

De asemenea, managerul institutului Marius Nasta, medicul Beatrice Mahler, a făcut primele declarații despre pacienții transferați de la Matei Balș.

‘La Marius Nasta au fost aduse 4 persoane, două femei și doi bărbați. Avem disponibiliate până la 36 de locuri în secția COVID. Dacă vor fi necesare, noi suntem aici și suntem alături de colegii noștri de la Matei Balș și de pacienții care trec printr-un moment foarte greu’, a spus managerul institutului, conform DIGI24.

Autoritățile au anunțat două numere de telefon unde rudele celor 102 pacienți de la Matei Balș pot suna pentru informații, după incendiul de la Matei Balș în care au murit patru persoane.

citește și...