Incendiu devastator la Matei Balș: patru persoane au murit carbonizate! Imagini șocante cu pavilionul ars – FOTO

29.01.2021, 08:32
Incendiu devastator la Matei Balș: patru persoane au murit carbonizate! Imagini șocante cu pavilionul ars - FOTO
Inquam Photos / Octav Ganea

Un incendiu devastator a izbucnit vineri dimineață, 29 ianuarie, la Spitalul Matei Balș din Capitală. Flăcările ar fi izbucnit la un pavilion de la parter a instituției medicale. 

Tragedie imensă la Matei Balș! Potrivit ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a decedat la scurt timp.

Patru persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la Spitalul Matei Balș din București, iar 120 de pacienți au fost transferați la alte spital din Capitală.

Incendiu puternic la Matei Balș

Inquam Photos / Octav Ganea

În urma incendiului a fost declanșat planul roșu de intervenție. Primul apel la 112 s-a dat în jurul orei 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, scrie DIGI24. 

Pompierii au constatat că la fața locului era un incendiu cu flacără deschisă la parter, care cuprinsese o suprafață de 100 – 120 mp.

Inquam Photos / Octav Ganea

Din păcate, flăcările au afectat 4 saloane, iar toți pacienții care erau internați erau conectați la oxigen. Este vorba despre pacienți infectați cu COVID-19, în stadiu mediu spre sever.

Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Spitalul avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

Rude pacienților internați la Institutul Matei Balș au venit de urgență la spital și au așteptat în fața unității medicale, încercând să afle detalii despre starea rudelor.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București, mai notează DIGI24.

citește și...