Putin trimite “momeală umană” în Ucraina cu “soldați de unică folosință trimiși să moară”

02.11.2022, 19:13

Putin trimite “momeală umană” în Ucraina cu “soldați de unică folosință trimiși să moară”. Într-o tactică militară barbară, oamenilor li se aruncă viețile ca șoarecii în groapa cu șerpi, în timp ce Putin folosește o tactică brutală de “momire” a tunurilor ucrainene cu foști deținuți. “Este groază acolo. Pământul este negru ca asfaltul. Totul este distrus”.

Armata rusă a lui Vladimir Putin a fost acuzată că folosește “soldați de unică folosință” în războiul din Ucraina.

Afirmațiile provin de la un soldat ucrainean aflat pe linia frontului din Bakhmut, care consideră că Putin aruncă oamenii neștiutori la arme în încercarea de a schimba soarta taberei sale, transmite dailystar.co.uk.

Putin trimite “momeală umană” în Ucraina cu “soldați de unică folosință trimiși să moară”

Vorbind pentru AFP, Evghen, în vârstă de 38 de ani, a declarat: “Este groază acolo. Pământul este negru ca asfaltul. Totul este distrus“.

Bakhmut a fost scena unor lupte crâncene între Ucraina și Rusia timp de luni de zile. În ultimele luni, Rusia a fost în mare parte pe picior greșit în război, dar a fost hotărâtă să cucerească orașul.

“Sunt cadavre peste tot”

Cu o reputație pentru minele de sare și podgorii, se crede că Bakhmut suferă de pe urma infamului Grup Wagner.

Creația prietenului lui Putin, Evgheni Prigozhin, în vârstă de 61 de ani, Wagner a jucat un rol din ce în ce mai important în “operațiunea militară specială”.

Se crede că Wagner a recrutat în ultimele luni din închisorile rusești – deținuți cărora li se promite libertatea dacă supraviețuiesc. Dar, în ochii apărătorilor ucraineni, acești bărbați s-au transformat în puțin mai mult decât “momeală umană”, au declarat aceștia pentru AFP.

Un soldat ucrainean în vârstă de 50 de ani din brigada 93, Anton, a declarat: “Începe în jurul orei 18.00, când se întunecă. Acești soldați – fără experiență – sunt trimiși spre armele noastre și stau acolo câteva minute. Treaba lor este să avanseze spre noi, forțându-ne să tragem asupra lor, pentru a ne dezvălui pozițiile. După aceea, ei trag cu artileria sau trimit comandouri mai experimentate spre pozițiile noastre.”

El a spus că în jur de șapte sau opt sunt trimiși în fiecare noapte, cei mai mulți fiind uciși prin această metodă barbară.

Poreclit Polyak, Anton a spus că odată a găsit unul în viață încă în dimineața următoare.

El a spus că i-au extras numele închisorii din care provenea, Kopeika, și că se alăturase lui Wagner cu o lună înainte.

citește și...