“Soldații lui Vladimir Putin ard cadavrele cetățenilor ucraineni torturați și uciși”. Șefii armatei au ordonat interzicerea vânzării de alcool în unele regiuni din Ucraina

07.08.2022, 16:23

Corespondentul britanic de război David Patrikarakos a relatat sâmbătă că forțele lui Vladimir Putin din Kherson ard ucraineni “zi și noapte” pentru a masca numărul victimelor civile. “Soldații ruși paranoici” ard cadavrele ucrainenilor morți în incineratoare mobile pe linia frontului pentru a masca numărul de civili pe care i-au măcelărit, potrivit unui raport.

Corespondentul britanic de război David Patrikarakos a relatat sâmbătă că forțele lui Vladimir Putin din Kherson, în regiunea Kherson din sudul Ucrainei, ard “zi și noapte” ucraineni pentru a masca numărul victimelor civile.

Soldații lui Putin încearcă să elimine gropile comune, deoarece acestea “lasă în urmă dovezi ale crimelor de război”, a adăugat Patrikarakos, transmite dailystar.co.uk.

“Soldații lui Vladimir Putin ard cadavrele cetățenilor ucraineni torturați și uciși”

“Soldații paranoici ai lui Vladimir Putin ard cadavrele cetățenilor ucraineni torturați și uciși sub suspiciunea că au ajutat rezistența“, a scris Patrikarakos într-un raport pentru Daily Mail.

Incineratoarele umplu Khersonul cu mirosul de carne carbonizată“, a continuat el. “Mirosul nu poate fi confundat și se adaugă la sentimentul omniprezent de groază din portul de la Marea Neagră. Este un iad viu”.

“Mulți dintre soldații ruși sunt beți tot timpul”

Trupele rusești își ard chiar și proprii camarazi, a adăugat el.

Patrikarakos a spus că bande de tineri ucraineni sprijină rezistența înjunghiind trupele Kremlinului, iar armata rusă aruncă cadavrele acestora în incinerator.
“Ei spun că mulți dintre soldații ruși sunt beți tot timpul”, a spus el.

Se pare că soldații ruși beți au provocat atât de multe incidente încât șefii armatei au ordonat interzicerea vânzării de alcool în unele regiuni din Ucraina ocupată.

La începutul lunii martie, un soldat rus, a cărui întreagă echipă fusese anihilată, a fost găsit leșinat după ce a pătruns într-un supermarket local ucrainean, în apropiere de orașul Harkov.

În imaginile video ale incidentului se vede cum un soldat ucrainean strigă la el și îl amenință cu o armă, dar acesta pare atât de beat încât vrea să fie lăsat să doarmă.

Rapoartele apărute cu doar câteva zile înainte de declanșarea conflictului, la sfârșitul lunii februarie, afirmau că trupele rusești vor fi urmate în Ucraina de crematorii mobile, într-o mișcare pe care secretarul Apărării, Ben Wallace, a descris-o ca fiind “înfiorătoare”.

citește și...