Soldații ruși mărturisesc că sunt obligați să lupte în război: „Suntem epuizați. Am făcut foamea”

08.06.2022, 14:36

Un soldat rus loial guvernului lui Vladimir Putin spune că cele trei luni de luptă din Ucraina au fost mai lungi decât cei patru ani pe care i-a petrecut servind în armată în timp de pace. „Personalul nostru s-a confruntat cu foame și frig. Apar multe întrebări care sunt ignorate de superiori”, au spus luptătorii. 

Un luptător rus a făcut publice plângerile sale privind epuizarea și condițiile de luptă din estul Ucrainei, deoarece războiul nu dă semne de atenuare.

Un soldat care luptase în apropiere de Kiev, Harkiv și acum se află în estul Ucrainei, a vorbit pentru The Guardian despre epuizare.

Un soldat a contactat chiar un avocat pentru a afla dacă prezența lui pe front este legală

Andrei, care servește în cadrul Brigăzii 37, cu sediul în Buriația din Siberia, a spus că a contactat chiar un avocat pentru a afla dacă desfășurarea lui pe front este chiar legală.

De asemenea, s-a plâns că nu și-a văzut soția de luni de zile. „Lupt în Ucraina de la începutul războiului, au trecut peste trei luni”, a spus Andrei.

Aproape 30.000 de soldați și-au pierdut viața

„Este epuizant, toată unitatea mea vrea o pauză, dar conducerea noastră a spus că nu ne pot înlocui acum”.

Rapoartele ucrainene neconfirmate situează pierderile Rusiei după trei luni de război la 1300 de tancuri, peste 3000 de vehicule blindate, 600 de piese de artilerie și aproape 30.000 de soldați.

Au existat rapoarte conform cărora Rusiei îi este greu să-și rotească trupele epuizate și, într-un alt semn de înfrângere, vârsta maximă de recrutare a fost anulată.

Michael Kofman și Rob Lee au scris în noua lor analiză a capacităților armate ale Rusiei că armata Kremlinului este prost proiectată pentru o „ocupație susținută, sau un război de uzură, care ar necesita o mare parte a forțelor terestre ale Rusiei”.

Ei au continuat: „Armata rusă nu are numărul disponibil pentru a ajusta cu ușurință sau pentru a schimba forțele dacă o cantitate substanțială de putere de luptă este legată într-un război”.

Luptătorii din estul Ucrainei controlate de ruși au făcut public și plângerile lor cu privire la tratamentul prost primit.

„Personalul nostru s-a confruntat cu foame și frig”, au spus luptătorii din Regimentul 113 controlat de ruși de la Donețk într-un videoclip postat online.

Ei au continuat: „Pentru o perioadă semnificativă, am rămas fără suport material, medical sau alimentar. Având în vedere prezența noastră continuă și faptul că printre personalul nostru există persoane cu probleme medicale cronice, persoane cu probleme psihice, apar multe întrebări care sunt ignorate de superiorii de la sediu.”

Andrei a spus că cele trei luni de luptă par mai lungi decât cei patru ani pe care i-a petrecut slujind în armată în timp de pace.

El a spus: „Am contactat deja un avocat online care mi-a spus că prin lege generalul ne poate ține aici până la expirarea contractului, așa că nu avem multe de făcut.”

Un alt soldat loial guvernului președintelui Vladimir Putin a spus că el consideră că mobilizarea lor a fost făcută ilegal, fără certificare medicală.

citește și...